Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
18°C
JUTRI
37°C
19°C
Oceni objavo

Planinski izlet veteranov PD na Ojstrc 3.7.2024

Izkušeni veterani PD Podpeč Preserje smo v sredo, 3.7.2024 prestopili severno mejo, se odpravili v pogorje Obir in osvojili njegov najvišji vrh Ojstrc.

V Železni Kapli smo zavili na gorsko cesto, ki nas je pripeljala do Kapelške koče/Eisenkappler Hütte na 1553 m. Takoj smo zavili v gozd in se lepo počasi vzpenjali. Pot postane lepa, ko nas pripelje do planote. Ruševje, pašniki, zelena trava, polno raznih rož. In kmalu pogled proti vrhu. Gledati je bilo potrebno tudi proti naši strani, na ostenja Košute, Kamniško Savinjske Alpe. V nadaljevanju široka pot vodi do do ruševin nekdanje koče. Od tu je še zadnji vzpon do 2139 metrskega vrha s križem in meteorološko postajo. Veseli smo bili dvatisočaka, čeprav nam vzpon ni pobral veliko moči. Na vrhu razgledi res lepi. Proti Sloveniji, po Dravski dolini. Ena stran gore je lahko dostopna, druga pa kamnita, strma. Na vrhu smo si vzeli čas, se okrepčali, poslikali in uživali, čeprav ne preveč, ker je bilo v nadaljevanju dneva napovedano slabše vreme. Vračali smo se po isti poti. Nekateri smo se pasli po rožah, eni so uživali v razgledih in klepetu. Vsi pa zadovoljni. Preden smo se vkrcali v kombi, smo se ustavili še v koči.

Prijeten pohod smo opravili. V poletnem času nezahteven vzpon na dvatisočak. Lahko smo uživali. Po poletnih počitnicah veterani nadaljujemo po naših hribih. 

Marijan Božeglav

Oglejte si tudi