Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
4°C
SRE.
15°C
7°C
Oceni objavo

Delavnica za uporabo pametnih telefonov

Društvo upokojencev Brezovica v sodelovanju s podjetjem ISA ZNANJE vabi na tridnevno delavnico, ki bo potekala v Modri dvorani in sicer:

začetek torek 19.12.2023, sreda in četrtek 21.12.2023 od 9.30 do 12.00 ure. Delavnica je brezplačna, prijavi se lahko vsak, ki ga delavnica zanima, tudi če ni član Društva.

 

Predstavitev delavnice ISA ZNANJE:

V okviru evropskega projekta Postani digitalni mojster namreč izvajamo tečaje, posebej prilagojene starejšim; tečaji so na pametnih telefonih, za kar je zadnje čase sploh veliko zanimanja. Gre za vsebine, ki jih mora danes obvladati prav vsak, ne glede na svojo starost ali poklic. Tečaji so lahko tudi na računalnikih.

 

Okvirna, kratka vsebina tečaja:

Zakaj je digitalna pismenost pomembna in kje vse nam pomaga

Kako si pametni telefon pripravimo za delo

Internet in uporaba brskalnika za pregledovanje spletnih strani in iskanje pomembnih informacij (vsakodnevna iskanja, e-zdravje, e-uprava, e-prostor, nakupovanje)

Komunikacija z elektronsko pošto, Zoom – srečanja na daljavo, videoklici

Digitalni certifikat – moja digitalna osebna izkaznica; kdaj ga potrebujem, kako ga pridobim in kako uporabljam

Digitalna varnost – na kaj moramo biti pozorni; kako odpravljamo težave, na katere naletimo pri uporabi novih tehnologij

 

Ko tečaj izvajamo na pametnih telefonih, navedeni vsebini dodamo še nekaj o omrežjih (pomembno je, kdaj smo priključeni v wi-fi in kdaj uporabljamo mobilne podatke), nameščanju in odstranjevanju aplikacij, fotografiranju in urejanju slik s telefonom in varnosti pri uporabi pametnega telefona.

 

Prijave sprejemamo do petka 15.12.2023 na telefonsko številko 041 227 173 (Danica).

 

Društvo upokojencev Brezovica

Brezovica

Danica Selan

 

Oglejte si tudi