Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Novi Masterchef Slovenije je Luka Novak

Osma sezona tekmovanja Masterchef Slovenija se je ravno končala, novi zmagovalec pa je postal 29-letni Luka Novak, ki prihaja iz naše občine. Njegovo navdušenje nad kulinariko je moč opaziti že od daleč, prav zato je nekaj dni nazaj na Brezovici priredil COOLinarično Brezovico. Kje je boljše začeti kulinarično popotovanje, kot v domačem kraju. Sodelovanje v šovu mu je prineslo nova prijateljstva in številne ambicije, več pa nam je zaupal kar sam.
Kako bi se opisal vsem, ki te ne poznajo?

Kot preprost fant, ki mu je kuhinja zlezla pod kožo. Trenutno živim svoje sanje in uživam v tem, kar me že od nekdaj veseli.

Kako bi na kratko povzel strast do kuhanja in kje se je le ta rodila?
Strast do kulinarike se je pri meni zbudila že v samem otroštvu. Od nekdaj sem rad jedel dobro hrano in užival v njeni pripravi. Že kot majhen otrok sem razvil prav posebno ljubezen do morske hrane. Spomnim se, da sem kot šestletnik najraje imel školjke na buzaro. Vedno sem si želel vse, kar sem poskusil v restavraciji, ustvariti še doma. In prav tam se je razvila moja strast do kuhanja.

Kdaj si se odločil, da se prijaviš v šov Masterchef in kdo te je najbolj podpiral?
Želel sem si spremembo in se podati v svet kulinarike. Ideja o Masterchefu se je porodila že kar nekaj let nazaj, vendar je odločitev padla šele lansko leto. Najbolj so me podpirali moji prijatelji in domači, ki so res verjeli vame že od samega začetka.

Očitno je, da je kuhanje tvoja strast. Kaj vse ti je prinesel Masterchef?
Masterchef mi je prinesel ogromno, predvsem sem se veliko naučil o sebi. Prinesel mi je tudi to, da sem lahko začel živeti svoje sanje in da danes lahko uživam v svojem delu.

Kako so izgledala snemanja in samo bivanje v tem času, druženja, stiki s prijatelji in družino?
Snemanja so bila naporna. Kar nekaj časa smo preživeli v studiu, kjer si moral biti fokusiran ves čas, če si hotel kaj doseči. Bilo je težko, ker smo bilo odrezani od socialnega življenja. Samemu sebi si moral biti največja podpora, tako v težkih kot v dobrih trenutkih.

Se ti zdi, da si se veliko naučil v celotni sezoni?
V sami sezoni sem se naučil ogromno, predvsem o sebi in pa tudi o sami kuhariji. Med posameznimi oddajami smo imeli kar nekaj priložnosti, da smo se učili in naučili stvari o kuhanju, saj so nam omogočili kuharske tečaje.

Katera oddaja/krožnik ti bo ostal v spominu?
Najbolj mi bo v spominu ostala tista oddaja, kjer so nam najbližji poslali sestavine. Dobil sem hobotnico in prav ta krožnik je tudi tisti, na katerega sem najbolj ponosen.

Kakšni so načrti za prihodnost in kaj prinaša ta lovorika?
Sprva želim v letu ali dveh moj stil kuhanja predstaviti širši Sloveniji. V načrtu imam osredotočenost na dogodke in različne kulinarične zadeve, kjer bodo ljudje dobili priložnost, da poskusijo mojo hrano. Upam, da jih bo čim več. Ker sem oseba, ki ima rada organizacijo, se tega ne bojim. Prav tako bomo skupaj z Mašo in Evito poletje namenili kuhanju, zato se bomo po Sloveniji podali s FOOD TRUCKOM. Spremljajte moj profil in boste o vsem obveščeni.

Luki čestitamo za ta prestižen kulinaričen naslov in mu želimo, da ga ponese še globje v kulinarične vode.

Oglejte si tudi