Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Mladi planinci na Polhograjski Grmadi 19.11.2022

V soboto, 19. 11.2022, smo se nadebudni mladi planinci in planinke z mentoricama planinskega krožka OŠ Preserje pod vodstvom planinskih vodnikov PD Podpeč−Preserje, Rudija in Marijana, podali na Polhograjsko Grmado.

Kljub nekoliko kislemu vremenu si nismo pustili pregnati dobre volje in se ob 7.30 v družbi še nekaterih staršev zbrali na parkirišču pred OŠ Preserje ter se z avtobusom odpeljali proti našemu izhodišču. Na Brezovici so se nam pridružili še učenci s tamkajšnje osnovne šole z mentorico. Avtobus smo zapustili na našem izhodišču, pri Mačkovem grabnu v bližini Polhovega Gradca. Podali smo se na zanimivo pot proti vrhu, se vmes večkrat ustavili, da smo si na kratko oddahnili in poskrbeli za dovoljšen vnos tekočine. Vodnik Rudi nam je povedal tudi, od kod je blagajev volčin, ki raste tudi na Polhograjski Grmadi in v okolici, dobil ime. Pri »izviru mladosti« smo si umili obraz, pri turistični kmetiji Gonte pa nas je do vrha ločilo le še dobrih 20 minut hoje. Na vrhu smo si privoščili zasluženo malico, za spomin ovekovečili trenutek veselja in se previdno podali navzdol.

Imeli smo se lepo in kljub nekoliko meglenemu vremenu preživeli prijeten dan. Veselimo pa se tudi našega naslednjega planinskega izleta v decembru – pohoda na Slivnico.

 

Sergeja Petročnik - OŠ Preserje; Foto Marijan Božeglav

Oglejte si tudi