Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Miha Deželak z ekipo skozi našo občino

V nedeljo, 4. junija, je Miha Deželak pod okriljem Radia 1 v 5. etapi svoje akcije Deželak junak prečkal našo občino. Gre za tradicionalno dobrodelno akcijo, kjer že vrsto let zbira sredstva za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin. Svojo pot je letos začel v Kranju in jo bo končal na Debelem Rtiču.

Deželak junak je v sedmih letih skupaj s poslušalci uspel zbrati 1.795.128,61 evrov za otroke v stiski. Lansko leto so zbrali 821.044,72 evrov in nekaj več kot 2.500 otrok je lahko uživalo v nepozabnih počitnicah na morju.

V Notranjih Goricah je Deželaka pričakala množica ljudi, gasilci pa so ga z vodnim tunelom sprejeli na parkirišče. Za dobrodelnost sta mu čestitala tudi župan in podžupan in mu izročila dar. Po kratkem druženju, zahvali in nagovoru Mihe, se je njegova ekipa z  njim na čelu odpravila proti Podpeči. Spremljal ga je Sašo Jereb, nekdanji judoist. V Podpeči so ga otroci s petjem pozdravili in na kvadrociklu mu je tokrat delala družbo pevka in voditeljica Darja Gajšek. Skozi celotno pot je bilo mogoče videti plakate s spodbudnimi besedami in vesele obraze, nekateri so se mu pri kolesarjenju celo pridružili. V Kamniku pod Krimom pa je Darjo zamenjal akrobat Tim Nuč. Pot so nadaljevali čez Goričico pod Krimom do Vrhnnike.

Dobrodelnost je prišla do izraza tudi v naših krajih. Ljudje in otroci so denar darovali v škatlo, ki jo ima na kvadrociklu ali prek sms-ja POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919. Akcija Deželak junak vedno znova pokaže, da se Slovenci znamo za dobrodelnost in pomoč povezati in skupaj pomagati pomoči potrebnim. Ekipo lahko spremljate prek live prenosa na spletnem mestu Radia 1. Vabljeni k dobrodelnosti!

 

Jakob Rus

Oglejte si tudi