Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

POTREBUJETE POMOČ?

TU SMO ZA VAS.

Prostovoljci niso samo ljudje, ki delajo dobro. So člani naše družbe, ki nam s svojim delom vračajo upanje, da smo kot družba še sposobni prisluhniti težavam posameznikov in nuditi pomoč na človeku dostojen način.

Pomoč pa ni le zbiranje in doniranje hrane in oblačil. Solidarnost je v humanih dejanjih. Pomagamo lahko tudi s pripravljenostjo in ukrepanjem ob nesrečah, krvodajalstvom, humanitarno dejavnostjo in z aktivnostmi projekta Pomoč in Podpora Starejšim ljudem.

Prostovoljke Krajevnih organizacij Rdečega križa (KORK) Notranje Gorice, Vnanje Gorice, Podpeč Preserje in Rakitna pomagajo svojim sokrajanom, zlasti starejšim, onemoglim, bolnim in invalidnim osebam ter tistim, ki živijo sami in si iz različnih razlogov ne morejo ali ne znajo sami organizirati življenja. Na naše aktivne prostovoljke smo ponosni, da udejanjajo načela gibanja Rdečega križa.

Če potrebujete pomoč in ste se znašli v stiski, kontaktirajte prostovoljke, predstavnice KORK:

KORK Notranje Gorice: Zdenka Panker, Blanka Artač, Marija Neubauer (040 858 052)

KORK Vnanje Gorice: Frančiška Kuclar Zorc (040 858 052)

KORK Podpeč Preserje: Breda Jesenko (041 644 588)

KORK Rakitna: Frančiška Toman, Helena Pogačar; Vida Slavič (040 858 052)

Delitev humanitarne pomoči poteka vsak drugi mesec, na štirih lokacijah.


Krajevne organizacije RK pomagajo pri uresničevanju humanitarnih ciljev naše organizacije, v okviru katere RKS-OZ Ljubljana izvajamo različne programe, ki so usmerjeni k sočloveku.   

Vabimo vas, da postanete prostovoljec, prostovoljka. V kolikor se želite aktivno vključiti v delovanje ene od Krajevnih organizacij RK  in tako prispevati k bolj povezani in solidarni lokalni skupnosti, vas vabimo, da kontaktirate predstavnico določene KORK ali nam pišite na naslov:


RKS-OZ LJUBLJANA, Tržaška 132, 1000 Ljubljana

Telefon: 01/42-53-419, 040 858 052, E-pošta: info@rdecikrizljubljana.si

Več info na: http://www.ljubljana.ozrk.si/


SOLIDARNOST in SOČUTJE sta pravi odgovor!

Oglejte si tudi