Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Ponovni poziv občanom – OSTANITE DOMA!

Spoštovane občanke in občani,

 

Ponovno pozivamo vse k odgovornemu ravnanju in upoštevanju navodil pristojnih: OSTANITE DOMA ter spoštujte prepoved gibanja zunaj občine in zbiranja na javnih površinah.

 

Verjamemo, da so takšne in drugačne prepovedi gibanja in zbiranja na javnih mestih zelo neprijetne za vse nas. Še posebej, če vemo, da je pred nami lep in sončen vikend, ko lepo vreme kar kliče k druženju in gibanju na prostem. A vendarle moramo biti ravno v teh trenutkih še posebno ODGOVORNI ter do potankosti SPOŠTOVATI omenjene prepovedi! Pri čemer imejte vseskozi v mislih, da bomo zgolj na ta način zaščitili zdravje in življenja prav vseh ljudi.

 

Pri gibanju v naravi se na vsak način izogibajte znanim turističnim točkam, kjer lahko srečate večje število oseb. Na teh točkah je Občina Brezovica že pred časom omejila dostop in sicer z zaprtjem bližnjih parkirišč. Ob tem naj opozorimo, da je vsako skupinsko parkiranje izven urejenih parkirišč prepovedano!

 

Gibanje v naravi nikakor ni prepovedano, vendar izberite manj obljudene smeri. Naša občina ponuja mnogo lepih kotičkov in poti za rekreacijo, a bodite zmerni in pri tem nujno upoštevajte vse varnostne napotke:

 

  • Izberite manj obljudene poti – če je le možno, v okolici vaših domov -in se v največji možni meri izolirajte od ostalih pohodnikov,
  • Izberite nezahtevne poti in se izognite morebitnim poškodbam.
  • Na sprehod se odpravite sami ali z družinskimi člani istega gospodinjstva.
  • Ob srečanju z drugimi sprehajalci vzdržujte varnostno razdaljo in se nikakor ne družite.
  • Skrbite za higieno rok, ne dotikajte se predmetov, ograj, klopi, ipd.

 

Večje število oseb na isti lokaciji, tudi v naravi, je namreč z vidika varnosti izredno problematično in lahko močno prispeva k hitri širitvi epidemije novega koronavirusa.

 

Če ne mislite na lastno varnost, pa pomislite na varnost sokrajanov in tistih, ki v teh dneh delajo za našo skupno oskrbo.Skupaj poskrbimo, da se okužba ne bo širila naprej!

 

Zdravje je naše največje bogastvo!

 

Občina Brezovica in CZ Brezovica

Oglejte si tudi