Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Kolesarske prireditve potekale tudi po naši občini

V okviru 39. Maratona Franja je 5. in 6. septembra tudi po naši občini potekal kolesarski maraton. Ljubljana je bila izhodišče in cilj vseh maratonskih preizkušenj. Maraton Franja je bil sicer prvič izveden 22. julija 1982. Na prvi izvedbi je bilo okoli 700 udeležencev, večinoma na običajnih kolesih. Prva leta je bil na progi tudi sedem kilometrski makadamski odsek, ki je povzročil veliko predrtih gum.

 

Letos se je tretjič zaporedoma odvila 83 kilometrska Barjanka, ki kot pravo doživetje predstavi lepote Ljubljanskega barja in obudi spomine na začetek kolesarskih tekmovanj, ko so prve dirke potekale še po makadamskih cestah. Maraton Barjanka ni tekmovalne narave, saj se udeležencem čas ne meri. Je turistično športni dogodek, ki povezuje lokalne skupnosti, občine, ponudnike in društva. Trasa maratona je potekala po Ljubljanskem barju čez občino Brezovica.

 

Na poti so kolesarji lahko spoznali številne zanimivosti in posebnosti Ljubljanskega barja - tudi drugače, je razlogov za kolesarjenje po kolesarskih poteh naše občine ogromno, tudi ko ni organiziranih dogodkov. To dokazujejo urejene in označene kolesarske poti, zanimive izletne točke, kot je Podpeško jezero ter raznolikost rastlin in živali, ki jih opazimo na naši poti.

 

Eva Povirk

Oglejte si tudi