Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

21. redna seja Sveta občine Brezovica

V četrtek, 22. septembra 2022, je na Brezovici potekala 21. redna seja občinskega sveta. Obravnavanih je bilo osem točk dnevnega reda, svetniki pa so potrdili zapisnika 20. redne ter 11. korespondenčne seje.

Župan Metod Ropret je v uvodu seje povedal, da so na občini pridobili gradbeno dovoljenje za izgradnjo avtocestnega izvoza, ki bo steklo spomladi, zaključilo pa v letu 2024. Spregovorjenih je bilo tudi nekaj besed o obisku predstavnikov Ministrstva za infrastrukturo. Poglavitna tema je bila rekonstrukcija železniške proge, ki bo zajemala sanacijo podhodov in podvozov. V teku je tudi pridobivanje gradbenega dovoljenja zemljišča za podvoz v Vnanjih Goricah in umestitev nove železniške postaje. V začetku prihodnjega leta se predvideva dokončanje ceste čez Črno vas. Trenutno gradbena dela potekajo dobro. Resno je stekla tudi gradnja trgovskega centra, dela pa naj bi bila končana do pomladi.

Pred novembrom bo dokončan tudi pločnik skozi Jezero. Poudaril se je problem pridobivanja zemljišča za gradnjo avtobusnega postajališča, svetniki so prišli do dveh potencialnih rešitev. Govora je bilo tudi o izgradnji kanalizacije v delu Brezovice, Vnanjih Goricah in Žabnice, kjer se je zataknilo pri enem izmed izvajalcev. Obravnavana je bila še problematična tema odlaganja komunalnih odpadkov.

Občinski svet je v nadaljevanju obravnaval teme družbene narave, revidirali so stanje dveh odprtih gradbišč - rekonstrukcija posvetnega doma in ureditev prostorov za tri lokalna društva. Pomembna tema so bile energetske sanacije štirih objektov, pri vseh pa se bodo dela končala v roku dveh tednov. V zaključku je župan nekaj besed namenil usmeritvi v energetsko neodvisnost.

V zaključku so svetniki še potrdili prejemnike častnih priznanj Občine Brezovica za leto 2022 in imenovali predstavnike lokalnih interesov – elektorjev, v volilno telo za volitve predstavnikov lokalnih interesov v Državnem svetu RS.

Jure Vrankar

Oglejte si tudi