Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Nekdanji olimpijski plavalec Anže Tavčar vse bližje novi karieri

Slovenski olimpijski plavalec in naš občan Anže Tavčar nas je zastopal na poletnih olimpijskih igrah leta 2016 v Riu de Janeiru. Že pred nekaj časa se je odločil za študij v ZDA v Indiani, kjer študira stomatologijo. Pravkar dokončuje program na Univerzi v Louisvillu. Kako povezuje študij stomatologije in plavanje? Pravi, da sta doslednost in ponavljanje ključ do uspeha.

Med letošnjimi olimpijskimi igrami pa Anže ne zastopa naše države, saj dokončuje študij dentalne medicine na Univerzi Louisville, pregleduje bolnike v kliniki in promovira dentalno zdravje. Ko je zaključil dodiplomski program na Univerzi Indiana, kjer je bil tudi eden najboljših plavalcev, se je leta 2018 vpisal na Univerzo v Louisvillu. Pravi, da je dentalna medicina nekaj, kar ga veseli.  Rad pomaga ljudem, raziskuje nove načine zdravljenja in se vedno znova nauči. Veliko novega se še lahko nauči in komaj čaka, da začne.

Čeprav se nam zdi, da profesionalno plavanje in zobozdravstvo nimata veliko skupnega, najde Anže veliko povezav. Ena od njih je: če želiš biti dober in uspeti, moraš stalno razmišljati kaj delaš in se truditi za izboljšave. Dolga leta treniranja so ga naučila, da trdo delo in doslednost prineseta veliko uspeha.

Naslednje leto naj bi zaključil s študijem in se ne namerava vrniti v Slovenijo. S tem, ko je že osem let v Ameriki, pravi, da si je tam ustvaril življenje. Kljub temu - da ima Slovenijo rad, vendarle nima razloga, da bi odkorakal stran od tega, kar si je ustvaril.

Eva Povirk

Oglejte si tudi