Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
4°C
Deli

Poudarjena skrb za tiste, ki jih življenje preizkuša

Tudi v naših župnijah smo sredino junija namenili več pozornosti ljudem in območjem, ki jih življenje še posebej preizkuša. Ob tem se je zahvaljujemo vsem dobrotnicam in dobrotnikom, še posebej pa gasilcem, gospodinjam, upokojenim, mladim in vsem drugim prostovoljcem, ki na katerikoli način pomagate.

V nedeljo, 10.6. 2018 je bilo na Brezovici tradicionalno srečanje bolnih ostarelih in invalidov. Slovesnost je vodil kaplan iz Vrhnike, g. Boris Rozman, in tako utrdil še eno vez med Brezovico in Vrhniko. Po maši je se je nadaljevalo veselo druženje ob dobrotah naših gospodinj in župnijske Karitas.

 

V soboto, 16. 6. 2018, je bilo 50. vseslovensko romanje v narodno svetišče Marije Pomagaj na Brezje. Letos, ob 160-letnici lurških prikazovanj smo bili tudi prek brezjanske Marije povezani s slavji v Lurdu in v drugih Marijinih svetiščih. Somaševanju duhovnikov je vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM. 

 

V nedeljo, 17. 6. 2018, pa nas je pozdravil lurški kaplan g. Miro Šlibar iz Dobrove, ki se je s škofom g. Metodom Pirihom, slovenskimi romarji, invalidi in spremljevalci pridružil Goriški UNITALSI in so tako že trinajsto leto skupaj romali v Lurd.

 

Pozornost do oškodovanih v naravni ujmi v Beli Krajini pa se je ponovila tudi pri vseh nedeljskih mašah, saj smo prostovoljne prispevke iz nabirke namenili našemu rojaku Gregorju Kuneju iz Brezovice, ki opravlja duhovniško službo v Župniji Črnomelj. Ob tem pa zaključujem s povabilom, da pomagamo preizkušanim še naprej, saj nikoli ne vemo, kdaj lahko doleti nesreča tudi nas.

 

Drago Stanovnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

MBA vhodna vrata in okna
Kadrovska Asistenca-stranski