Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Jaga, ki ne združuje lovcev, temveč skavte

Že tretje leto zapored se je veliko število nadobudnih skavtov pozno ponoči podilo po gozdu. Odvijala se je Divja jaga, kompleksna nočna igra, ki jo prireja klan Brezovica 1 in je namenjena predvsem skavtom klanovcem oz. starejši veji skavtov, ki si želijo nekaj tekmovalnosti in adrenalina. Skozi celoten potek nočne igre jih lovijo zlobneži, ki jim poskušajo ukrasti vse tisto, kar so si prislužili. Cilj igre je pogojen z njeno temo – naloga udeležencev letošnje različice je bila rešitev cirkusa in njegove predstave.

Nočna igra je bila letos organizirana že šestič. Vsakokrat se dogaja na osnovi neke nove določene teme, skozi katero se vlečeta rdeča nit dogajanja in celoten potek igre. Letošnja tema je bila cirkus, in čeprav so se strašni klovni pojavili v javnosti in novicah že mesece prej ter strašili ljudi po ulicah velemest, niso izostali niti na Divji jagi. Najbolj uspešna pri izmikanju klovnom, ki so lomastili skozi gozd, in pri opravljanju raznih nalog, predvsem fizične narave, ki so zahtevale surovo moč, je bila že tretjič zapored ekipa iz stega Ajdovščina–Šturje 1 (Pohorske podmornice), ki zadnja leta absolutno prevladuje v kompleksni nočni skavtski igri.

 

Začetki igre segajo v leto 2004, ko se je prvič pojavila ideja, da bi izdelali daljšo in zanimivejšo različico nočne igre za popotnike in popotnice ter noviciat. Prva Divja jaga se je odvijala od 8. do 9. maja istega leta, naslednja pa konec aprila 2005.

Tretjo so udeleženci dočakali leta 2007, in sicer 28. in 29. aprila, odvijala pa se je na Ljubljanskem barju (t. i. Kolišču), podobno kot leta 2016, tema igre pa so bili pirati, tako da je bližina Ljubljanice pripomogla k izjemnemu ambientu ter sam potek igre naredila še bolj zanimiv.

Po tej Divji jagi je sledil daljši premor in menjava generacij, leta 2015 pa je projekt znova zaživel in dogodek je ponovno organiziral Woopa klan. Leta 2016 smo za lokacijo zopet izbrali Ljubljansko barje in udeležence navdušili z gradom, ko smo se s temo srednjega veka vrnili v tiste čase. Letošnje leto je igra potekala v Dragomerju in za take vrste dogodek na neobičajnem prostoru – sredi gozda. Tudi letošnja je bila popestrena z nekaj vložki, saj so udeležence preganjali zlobni klovni, ki so si zadali nalogo, da bi cirkus uničili in bi bila naposled predstava odpovedana, vendar jim to zaradi zagnanosti in poguma udeležencev na srečo ni uspelo.

 

Ob koncu druge trilogije Divje jage, ki se je odvijala z 8. na 9. april, bi se radi v imenu klana Brezovica 1 zahvalili vsem sponzorjem in donatorjem, ki so nas skozi vse dosedanje projekte podprli, da smo dogodek prav vsakič uspešno izpeljali.

Woopa klan, skavti Stega Ostrorogega Jelena, Brezovica 1

Povezave

Skavt
Undefined

Oglejte si tudi