Logo MojaObčina.si

Brezovica

JUTRI
5°C
-3°C
NED.
7°C
-7°C
Deli
1118

Novi pridobitvi v cerkvi Svetega Antona Puščavnika na Brezovici

V največji in najdragocenejši cerkvi, ki je istočasno tudi vsem prijazen dom kulturne dediščine osrednjega, severnega dela Ljubljanskega barja, s hribovitim zaledjem, se spet veselimo novih pridobitev. V tednu po Svetem Martinu, smo namreč odstranili stara okna, ki so imela eno steklo in so zaradi dotrajanosti lesa že postala res nevarna. Namesto starih smo vgradili nova, z novimi kvalitetnim troslojnim steklom.

Nova okna pa ne preprečujejo samo uhajanje toplote iz cerkve, pač pa uspešno zadušijo zunanji hrup, ki se vali iz Tržaške in avtoceste. To pa pomeni, da je sedaj v cerkvi  boljša tišina in kvalitetnejši pogoji za zvok orgel, govorjenje in petje.

Pred postavitvijo novih orgel, so se zaradi nove talne betonske plošče, izolacije, talnega ogrevanja, drugih inštalacij in novih tlakov, odstranili stari tlaki. Pri tem pa so naleteli na zanimivo ploščo iz črnega kamna, v katerega je vklesan grb in daljši zapis. Da bi bila ta dragocenost na varnem vidnem mestu, smo jo prav tako v tednu po Svetem Martinu, pritrdili na steno, ki je  na levi strani pod korom.

 
Iskrena hvala vsem dobrim ljudem in še posebej g. župniku Jožefu Pojetu.

 

Drago Stanovnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!