Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT V RAKITNI PRIHAJAJOČE PRIREDITVE

Božič in novo leto nam včasih mineta v evforiji in prevelikih pričakovanjih. Zato si praznike in predvsem praznično vzdušje v Rakitni malce podaljšamo. V soboto 6. januarja so pripravili božično-novoletni koncert Mešanega pevskega zbora KD Rakitna z gosti. To pot smo povabili medse zbore iz okoliških krajev: ženski pevski zbor Perunike iz Iga, Podpeške pobe iz Podpeči ter mlajši mešani cerkveni zbor sv. Marjete in ženski pevski zbor Tonja, oba iz Borovnice. Ne le raznolikost zasedb, temveč tudi pestrost izbora skladb ter njihova izvedba so poslušalcem pripravili resnično lepo in zamaknjeno vzdušje v sicer majhni in hladni cerkvi sv. Križa. Zahvaljujemo se vse nastopajočim in njihovim zborovodkinjam, mladim dekletom, ki so bile sošolke med glasbenim izobraževanjem, Kristini Štemberger, Nejki Mazi, Taji Omejec, Evi Mori in Vidi Kržič. Navdušila so nas njihova mladostna zagnanost, pristop in volja do zborovskega petja.

Mešani pevski zbor KD Rakitna v mesecu januarju ne počiva, temveč imamo koncerta v cerkvi sv. Jakoba v Ljubljani in pri Sv. Vidu. V mesecu februarju pa se udeležimo tradicionalnega občinskega Kulturnega močvirja.

Za Kulturni praznik, natančneje v soboto 10. februarja ob 18.00, bomo pripravili prireditev z otvoritvijo razstave fotografij naše sokrajanke Urške Boljkovac.

Že naslednji dan (v nedeljo 11. 2.) pa bo za vse maškare, velike in majhne, pustovanje v dvorani ob 14.00.

Lepo vas vabimo na naše prireditve, kot tudi v Knjižnico Rakitna, kjer vas čaka veliko zanimivega knjižnega gradiva kot tudi prijazne knjižničarke.

 

Alenka Kovačič

Oglejte si tudi