Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

8. februar – DAN ODPRTIH VRAT na razstavi Moja Ljubljanica

Tudi na razstavi Moja Ljubljanica bomo 8. februarja praznovali kulturni praznik. Tega dne bo vstop na razstavo prost, vsi dogodki pa brezplačni.
Pripravljamo pester program za vse! Otroci se bodo lahko udeležili poučne, a hkrati zabavne delavnice, odrasle pa vabimo na  zanimivi vodenji po razstavi.

Zaradi velikega zanimanja so prijave tako na delavnico kot na vodenji obvezne! Sprejemamo jih do četrtka dan pred kulturnim praznikom na info@mojaljubljanica.si.



PROGRAM:

10:00 – 11:00 DELAVNICA ZA OTROKE – RIMSKI ZAPORNI ZID

Spoznavali bomo vsakdanje življenje Rimljanov, značilnosti vrhniškega prostora ter značilnosti gradnje rimskega zapornega zidu, imenovanega Claustra Alpium Iuliarum. Kje so postavili rimski vojaki zaporni zid okoli takratnega Nauporta in kje je stala vojaška utrdba? Delavnica je brezplačna.

 

11:00 JAVNO VODENJE PO RAZSTAVI MOJA LJUBLJANICA

Spoznajte reko Ljubljanico, njeno skrivnostno kraško zaledje, številne arheološke najdbe iz njene struge ter zgodovino razvoja Vrhnike, na katero je imela reka velik vpliv. Oglejte si več kot 300 najdb iz Potočnikove zbirke, repliko najstarejšega lesenega kolesa na svetu ter spoznajte zgodovino preko številnih taktilov in zgodovinskih virov.

 

17:00 VODENJE PO OBČASNI RAZSTAVI: ALPSKI ZID – RUPNIKOVA LINIJA

V sklopu projekta Ljubljanica, reka, ki povezuje, odpiramo novo občasno razstavo o rapalski meji, ki bo na ogled do konca aprila 2019.

 

VABLJENI!

Oglejte si tudi