Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

PCT pogoj nujen tudi za vstop v občinsko stavbo, za obisk je potrebno predhodno naročanje

V soboto je vlada sprejela odlok, s katerim pogoj PCT širi na več dejavnosti. Izpolnjevati ga morajo osebe, ki pri opravljanju svojega dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami, nujen pa je tudi za uporabnika storitev. PCT-pogoj je med drugim obvezen za obisk v domu za starejše, za zdravniški pregled ali za obisk frizerja, pa tudi za vstop v prostore občinske uprave.

Pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani) morajo po novem izpolnjevati vse osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami oziroma so udeležene v okoljih ali dejavnostih, kjer obstaja neposredna nevarnost za izbruh okužbe in s tem nevarnost za zdravje. V Uradnem listu je moč najti seznam storitev, pri katerih mora pogoj PCT izpolnjevati tudi uporabnik. Preverite na naslednji povezavi. Vse o pogoju PCT: kdaj in kako izkazujemo prebolelost, cepljenost in testiranje pa najdete na tem spletišču.

Tudi v prostore občinske uprave lahko vstopajo le osebe z izpolnjenim pogojem PCT. Ob vstopu si je obvezno potrebno razkužiti roke, v stavbi je obvezna uporaba maske. Vstop je dovoljen le po predhodnem naročanju, prostori občinske uprave so do nadaljnjega zaklenjeni. 

Hvala za razumevanje.


Občina Brezovica

Oglejte si tudi