Logo MojaObčina.si

Brezovica

JUTRI
19°C
12°C
TOR.
19°C
10°C

PCT pogoj nujen tudi za vstop v občinsko stavbo, za obisk je potrebno predhodno naročanje

V soboto je vlada sprejela odlok, s katerim pogoj PCT širi na več dejavnosti. Izpolnjevati ga morajo osebe, ki pri opravljanju svojega dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami, nujen pa je tudi za uporabnika storitev. PCT-pogoj je med drugim obvezen za obisk v domu za starejše, za zdravniški pregled ali za obisk frizerja, pa tudi za vstop v prostore občinske uprave.

Pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani) morajo po novem izpolnjevati vse osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami oziroma so udeležene v okoljih ali dejavnostih, kjer obstaja neposredna nevarnost za izbruh okužbe in s tem nevarnost za zdravje. V Uradnem listu je moč najti seznam storitev, pri katerih mora pogoj PCT izpolnjevati tudi uporabnik. Preverite na naslednji povezavi. Vse o pogoju PCT: kdaj in kako izkazujemo prebolelost, cepljenost in testiranje pa najdete na tem spletišču.

Tudi v prostore občinske uprave lahko vstopajo le osebe z izpolnjenim pogojem PCT. Ob vstopu si je obvezno potrebno razkužiti roke, v stavbi je obvezna uporaba maske. Vstop je dovoljen le po predhodnem naročanju, prostori občinske uprave so do nadaljnjega zaklenjeni. 

Hvala za razumevanje.


Občina Brezovica

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi