Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

IZ DU PODPEČ – PRESERJE

 

V  torek,  9.4.2019 smo imeli čistilno akcijo. Zbralo se nas je kar lepo število članov upravnega in nadzornega odbora ter balinarske sekcije. Uredili  smo okolico balinišča in  prosvetnega doma,  kjer ima naše društvo svoje prostore. Pomili smo vsa okna in počistili tudi dvorano, katero pa že nekaj let zaradi dotrajane strehe ne moremo uporabljati.

V aprilu smo imeli prvi letošnji izlet. Pot nas je peljala na Koroško do Raven in Mežice. Z rudarskim vlakom smo se popeljali cca 3,5 km do revirja  »Morina« - 600 m pod površjem. Prisluhnili smo zgodbam o delu in življenju rudarjev ter na 1,5 km prehojeni poti spoznavali njihove delovne navade in strojno opremo. Sledilo je odlično kosilo na turistični kmetiji.  Za konec smo si ogledali muzej »Mati fabrika«  na Ravnah. Na poti domov smo se ustavili na Trojanah, kjer smo nakupili krofe.

Konec maja smo se podali v Goriška  Brda in na Sveto goro, priljubljeno romarsko svetišče. Najprej smo se ustavili na  enem od kmečkih turizmom kjer smo malicali. Po ogledu cerkve na Sveti gori smo se podali v Goriška Brda in v vinsko klet na degustacijo vin in pršuta.  Letošnje deževje je oklestilo pridelek češenj, zato jih nismo mogli kupiti. V Vipavi smo si ogledali družinsko grobnico družine Lavrin – Hrovatin. Anton Lavrin plemeniti je bil slovenski diplomat in izjemen egiptolog v času avstrijskega cesarstva. Dan smo zaključili  z poznim kosilom na kmečkem turizmu.

Tudi letos smo organizirali piknik. Zbrali smo se pri polharski koči pod Rakitno v torek, 11. junija ob 13.00 uri.  Na začetku smo vse člane postregli z aperitivom, sledil je bograč in malo kasneje še meso z žara.  Poskrbljeno je bilo za pijačo in pecivo, ki so ga spekle naše članice. Pripravili smo tudi srečelov. Naj se ob tej priložnosti zahvalimo vsem, ki so nam podarili dobitke in nam tako pomagali, da nam je srečelov uspel.

 

Iva Intihar
Foto: Zdenko Remic

 

Oglejte si tudi