Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Okrogla miza z dr. Anžetom Logarjem

9. aprila zvečer je v organizaciji Občinskega odbora SDS Brezovica potekal pogovorni večer z dr. Anžetom Logarjem, poslancem SDS in predsednikom Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu.

Pogovor je vodila ga. Alenka Jeraj, ki se je dotaknila poti dr. Logarja od časov podmladka v SDS do današnjega dela v parlamentu. Kmalu pa so dosegli glavno temo večera, ob kateri se je razvila kar vroča debata. Modra dvorana na Brezovici je bila polna zainteresirane javnosti, ki je očitno dobro podučena o dogajanju in zelo zaskrbljena. Dr. Logar pa je bil pravi sogovornik s številnimi zanimivimi primeri iz prakse, čeprav ušes, lačnih konkretnih imen in podatkov, ni mogel docela potešiti. Preiskovalna komisija je vsekakor dosegla veliko, a je zaradi številnih dejavnikov, predvsem pa pomanjkanja političnega interesa v državnem vrhu, še vedno omejena pri doseganju želenih rezultatov. Tako zelo potreben Zakon o bančništvu ter želja o specializiranem sodišču za podobne zlorabe še vedno čakata pred vrati parlamenta, medtem ko se številni primeri pometajo pod preprogo in čakajo na zastaranje.


Navzoče je pozdravil tudi župan, g. Metod Ropret, ki je tudi sam, kot podjetnik in davkoplačevalec, izrazil zaskrbljenost nad dogajanjem in se zahvalil dr. Logarju za vpogled v delo Preiskovalne komisije.

Oglejte si tudi