Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Gasilska orientacija na Rakitni

Tekmovanja v gasilski orientaciji se organizirajo in izvajajo za preverjanje in pridobivanje znanj ter spretnosti mladih gasilcev, za spoznavanje in utrjevanje medsebojnih odnosov ter izmenjavo izkušenj.

16. občinsko tekmovanje v gasilski orientaciji na Rakitni je v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom Rakitna pripravila Gasilska zveza Brezovica. Tekmovanja so se udeležili tudi otroci iz Gasilskih zvez Dolomiti in Horjul, ki so tekmovali v svoji gasilski zvezi. Prvi dve ekipi iz vsake kategorije sta se uvrstili na regijsko tekmovanje v maju.

V nedeljo, 24. aprila 2022, se je na Rakitni zbral ducat otrok, saj je bilo prijavljenih kar 100 ekip. Tekmovanje je bilo sestavljeno iz orientacijske proge in iz vrste kontrolnih točk, ki jih mora vsaka ekipa najti po vrstnem redu od prve do zadnje kontrolne točke in to kar najhitreje. Skozi samo tekmovanje se je izboljšalo tudi vreme, sama izvedba je bila za tekmovalce in organizatorje tako veliko lažja.

Pionirji in pionirke so imeli vajo z vedrovko, štafetno vezanje vozlov, vaje iz orientacije ter topografske znake. Mladinci in mladinke so poleg teh imeli še štafetno spajanje cevi na trojak ter hitrostno zvijanje cevi. Pripravniki in pripravnice so se pomerili v polaganju napadalnega cevovoda, štafetne navezave orodja, hitrostnega zvijanja cevi, uporabi radijske zveze, orientaciji ter znanju topografskih znakov.

Kot prvi dve ekipi sta se pri pionirkah uvrstili ekipi Rakitna 1 ter Jezero. Prvo mesto pionirjev si je prislužila ekipa iz Brezovice, drugo mesto pa Vnanje Gorice 2. V kategoriji mladink je zmagala ekipa Podpeč, druga je bila Brezovica. Pri mladincih sta prvo in drugo mesto zasedli ekipi Rakitna 1 in 2. Ekipe gasilk pripravnic ni bilo, ekipi gasilcev pripravnikov Notranje Gorice-Plešivica in Preserje sta zasedli prvi dve mesti.

Oglejte si tudi