Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Beseda častnega občana Janeza Kovačiča

Janezu Kovačiču je bil dodeljen naziv častnega občana Občine Brezovica.

 

Ste pričakovali, da boste prejeli ta naziv?

- Niti ne, sem pa vesel. To je priznanje, da delo ni neopaženo. Po svojih močeh sem se vključeval v skupnost, vse od leta, ko sem prišel na Brezovico.

 

Občini ste podarili nekaj svojih slik. Kakšen je bil povod?

- Podaril sem 25 slik za stalno zbirko, vidimo jo na stopnišču v Modro dvorano in v njej. Čutim se dolžan, da se kraju nekako predstavim. Ker imam veliko slik, stopnišče pa sedaj ni več prazno. Želim si še dopolniti zbirko na stopnišču v Modro dvorano.

 

Bili ste profesor na Srednji medijski in grafični šoli v Ljubljani. S čim se sedaj ukvarjate?

- Sem član KUDa likovnih sekcij, v katerem sodeluje 65 slikarjev. Že več let je na Brezovici aktivna šola akvarela, sem pa tudi mentor skupinam, da jih vodim ali samo korigiram.

 

Kako je na Vas vplivala spomladanska karantena?

- Korona kriza, kar se tiče dela od doma, mi je bila zelo dobrodošla. Sem dokončal en kup stvari, ki sem jih pustil na nivoju skic in bi najverjetneje še dolgo tako ostale. Naredil sem tudi serijo karikatur, slik, na temo korone, saj ljudem manjka optimizma. Ker če delamo iz tragedije, je vse žalostno, manjka smeha in duhovitosti.

 

Kaj menite o Brezovici kot občini?

- Brezovica je zelo lepa, blizu Ljubljane. Vedno, ko sem odšel, sem štel dneve do vrnitve. Ima prelepo okolico, veliko gozda in je popoln ambient za dušo in telo. Tudi družina ima ta kraj zelo rada. Nekako se tukaj da lepo živet.

 

Gospodu Kovačiču se zahvaljujemo za intervju ter čestitamo ob tem priznanju.

 

Eva Povirk

Oglejte si tudi