Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Balinarji Podpeč – Preserje v letu 2021

Zaradi epidemije COVID smo treninge pričeli kasneje ko pretekla leta, seveda ob upoštevanju ukrepov vlade in zdravstva. Na treningu je sodelovalo do 10 članov.  

V sredini maja se je pričelo tekmovanje v medobčinski balinarski ligi, kjer smo v družbi še devetih ekip iz občin: Vrhnika, Log - Dragomer, Borovnica in Brezovica odigrali devet medsebojnih tekem. Na koncu smo osvojili peto mesto.

Udeležili smo se še skupnega zaključnega turnirja prve in druge medobčinske lige 12.9. v Sinji Gorici. Med štirinajstimi ekipami smo zasedli osmo mesto.

Udeležili smo se meddruštvenih turnirjev na Igu in v Dragomerju.

Dvakrat smo organizirali košnjo okolice balinišča in skupno s člani DU očistili goščavo nad baliniščem.

Prvega oktobra smo organizirali zaključek balinarske sezone za naše člane DU s tekmo v mešanih parih in s tekmo bližanje v krog. Tekmovalo je dvanajst parov. Zmagala sta Jana in Jože Suhadolc, drugo mesto sta osvojila Milka Čepon in Zdenko Remic tretje mesto pa Marija in Viktor Borštnik.  Viktor Borštnik je bil tudi naj bližalec. Pokale izdelane iz lesa ki jih je izdelal Viktor Borštnik je podelil predsednik DU Marjan Suhadolnik. Po tekmovalnem delu smo se posladkali s pecivom, ki so ga pripravile naše članice, Miro in Ele pa sta poskrbela za dobrote z žara. Prijetno druženje smo zaključili v popoldanskih urah.

Tradicionalni meddruštveni turnir predviden spomladi in prestavljen na jesen pa je zaradi razmer z epidemijo odpadel.

Sekcija za šport

Jože Suhadolc

Oglejte si tudi