Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

11. redna seja Občinskega sveta

V četrtek, 24. 9. 2020, je v Modri dvorani potekala 11. redna seja Občinskega sveta. Obravnavalo se je sedem točk po dnevnem redu, ena izmed teh je sklep o določitvi cene posameznih programov za predšolsko vzgojo Vrtcev Brezovica, kot zadnja točka pa potrditev prejemnikov priznanj Občine Brezovica za leto 2020.  

 

Seja je bila sklepčna, v začetku je bil potrjen je tudi zapisnik 10. redne seje Občinskega sveta. Svetniki so potrdili tudi predlog Odloka o spremembi Odloka o proračunu Občine Brezovica za leto 2020. Sledil je sklep o določitvi cene posameznih programov za predšolsko vzgojo Vrtcev Brezovica. Vrtci Brezovica delujejo v šestih objektih, štirje oddelki pa gostujejo v dveh osnovnih šolah. V teh objektih ima vrtec štiri centralne kuhinje in dve razdelilni kuhinji ter tri pralnice. Od 1. septembra 2020 je v vrtcu 34 oddelkov in 123 zaposlenih. Na dan 1. 9. 2020 je bilo 559 otrok, do 1. 3. 2021 jih bo 594.  Nove cene programov v vrtcih začnejo veljati z mesecem oktobrom. Cene posameznih programov za predšolsko vzgojo Vrtcev Brezovica so višje za 5 odstotkov.

 

V zadnji točki dnevnega reda so svetniki potrdili prejemnike priznanj Občine Brezovica za leto 2020. Za naziv Častni občan Občine Brezovica je bil predlagan Janez Kovačič iz Brezovice, za prejemnika Grba Občine Brezovica je bil predlagan Marko Istenič iz Vnanjih Goric, za prejemnika Priznanja Občine Brezovica pa Roman Tomc iz Brezovice. 

 

Eva Povirk

Oglejte si tudi