Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
4°C
-1°C
JUTRI
1°C
-5°C

Violinski koncert

4274

Koncert:

V soboto 30.9.2017 bo po večerni sveti maši (ki se bo pričela ob 19h) v župnijski cerkvi Svetega Antona Puščavnika na Brezovici violinski koncert.

Namen

Na predvečer praznika svetega Antona Puščavnika, zavetnika župnije Brezovica in v sklopu kulturnih dogodkih ob obletnici občine Brezovica, bo v soboto 30.9.2017 v župnijski cerkvi po večerni sveti maši (ki se bo pričela ob 19h), violinski koncert skladb znanih skladateljev.

Koncert bo izvajal violinist, profesor Ildar Gatov.Program:

J.S.Bach - Chaconne , Part N.2,

Fritz Kreisler - Recitativo und Scherzo - Caprice

Eugene Ysaye - Sonata N.3 – Ballade

Profesor Ildar Gatov je velik mojster violine. S tem darom si je pridobil kvalifikacije učitelja violine, koncertnega izvajalca, člana komornega ansambla, solista orkestra in dirigenta.

Kot 8-letni deček je bil leta 1967 sprejet na Kazanski glasbeni šoli za nadarjene otroke. Šolanje je nadaljeval na Kazanskem Državnem konservatoriju in na Moskovskem državnem konservatoriju Petra Iljiča Čajkovskega.

Za predavatelja in dirigenta se je usposabljal na Sankt-Peterburškem državnem konservatoriju Rimski Korsakov.

Po zaključenem izobraževanju je bil profesor violine na Kazanskem Državnem konservatoriju in solist v Kazanski Državni filharmoniji.

Bil je član Državnega simfoničnega orkestra v Sankt-Peterburgu.

Do leta 2015 je bil član velikega simfoničnega orkestra Državnega Akademskega Marijinskega gledališča in je koncertiral pod vodstvom uglednih dirigentov, kot so: Valerij Gergijev, Evgenij Svetlanov, Jurij Temirkanov in Marris Jansons.

S podjetjema Philips in Deutsche Gramophon je sodeloval pri snemanjih oper in simfonij ruskih in evropskih skladateljev.

S samostojnimi koncerti je nastopal po ruskih in nemških mestih.

Sodeloval je na turnejah po ZDA, Kanadi, Japonski, Kitajski, Južni Koreji, Avstraliji in Evropi. Sedaj poučuje violino v zasebni praksi.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!