Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
1°C
-1°C
JUTRI
-2°C
-3°C

Tradicionalno srečanje prostovoljnih društev na Žalostni Gori

1990
Deli

Na vrhuncu poletne turistične sezone je veliko ljudi na dopustih doma in po svetu. Zato smo se ob osamosvojitvi Domovine Slovenije odločili tudi za srečanja društev, katerim je skupno prostovoljno delo v skupno dobro. Ta srečanja so vsako leto na Veliki Šmaren pri največjih biserih kulturne dediščine v Občini Brezovica, ob 10. uri na Žalostni Gori in ob 19. uri pri svetem Antonu Puščavniku, na Brezovici.

Da je slovesnost še bolj svečana, se oblečeno v narodne noše, društvene uniforme in s seboj prinesemo tudi prapore. Seveda pa je dobrodošel tudi vsak neuniformiran, da se na srečanju bolje spoznamo, med seboj izmenjamo izkušnje, si damo korajže in v naprej še bolj sodelujemo. Prav tako je pomembna tudi zahvala za mir in vse narejeno dobro do sedaj. Spomnimo se tudi vseh tistih dobrotnic in dobrotnikov, ki jih ni več med nami.

 Skupaj tudi prosimo, da bi tudi v prihodnje znali prav premagovati vse preizkušnje, ki jih  prinaša življenje. Tako v naših družinah, soseščinah, zaselkih, krajih župnijah, občini in v vseh širših družinah.

Ob tem se zahvaljujemo vsem sodelujočim in seveda tudi prizadevnim gospodinjam, ki nas po procesiji pogostijo z domačimi dobrotami.

Preserje – Žalostna Gora, ob 11 uri

 

Brezovica, ob 19. uri

 

Vnanje Gorice, 11.8.2017

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij