Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
8°C
3°C
JUTRI
3°C
2°C

Predvajane filma Goreči škof

2692


V soboto, 27.1., je ob 20.00 uri v Marijinem domu predvajane filma Goreči škof. Film nam prikaže življenje in delo ljubljanskega škofa Antona Vovka. O filmu bo spregovoril tudi režiser David Sipoš in scenarist Rok Andres.

Film o ljubljanskem škofu dr. Antonu Vovku z naslovom Goreči škof je bi premierno predstavljen v sredo,14. junija 2017, v Antonovem domu na Viču. Ob tem je bil tudi pogovor z ustvarjalci filma, pričevanje duhovnika in pesem duhovniškega okteta Oremus.

Film je bil ustvarjen v Studiu Hartitude, pod scenarij se je podpisal Rok Andres, izvršni producent in režiser pa je David Sipoš. Več o filmu si lahko preberete na spletni strani: www.antonvovk.si

 

Ob izdaji filma so iz Vovkovega odbora zapisali:

Od smrti nadškofa Antona je minilo dobrih petdeset let, zato ga mlajši rod ne pozna. Poleg tega je bil eden tistih osebnosti, ki v javnosti spomin nanje ni mogel zaživeti. Njegovi sodobniki pa so ga ohranjali v spoštovanju in občudovanju, kajti bil je izreden kot človek in kot škof. Bog ga je obdaril s talenti, ki so mu v zapletenih in grobih razmerah med vojno in po njej pomagali, da je trdno stal, modro in zanesljivo vodil nadškofijo in zanjo veliko pretrpel. Vsem vernim tistega časa je bil kakor skala in svetilnik.

Svetniške poteze njegove osebnosti so spodbudile začetek postopka za njegovo beatifikacijo. V času, ko spoznavamo doslej prikrite velike osebnosti našega naroda, je Vovkov odbor želel, da tudi nadškofa Vovka spozna vsa slovenska javnost. Tako je iz spominov in pričevanj nastal tudi dokumentarni film o njem. Pripravila ga je ekipa Davida Sipoša; njeno delo so tudi filmi o škofih Gnidovcu in Smeju ter o zakramentih.

Film Goreči škof je bil poslan na filmski festival v ZDA, kjer je navdušil vse in prejel zmagovalno nagrado. Po
mnenju žirije in publike je dokumentarni film o škofu Antonu Vovku na
mednarodnem filmskem festivalu v ZDA pometel s konkurenco in dobil
nagrado za najboljšega! Odličen vstop v novo leto in čestitke celotni ekipi

———————————————————-

Molitev k Božjemu služabniku Antonu Vovku

O Bog, v škofu Antonu Vovku si dal svojemu ljudstvu dobrega pastirja in pogumnega pričevalca za vero v času preizkušnje. Prosimo te, poveličaj ga pred vesoljno Cerkvijo, da bo pred nami še močneje zablestel njegov zgled in bosta po njem rasla naša vera v tvojo očetovsko Previdnost in zaupanje v Marijino materinsko varstvo. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij