Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
0°C
-3°C
JUTRI
3°C
-1°C

Med zvokom in besedo

1940
Organizator: PerArtem
Vstopnina: 10
Deli

vljudno vabljeni na večer glasbe in poezije z naslovom "Med zvokom in besedo", ki bo v  soboto, 9.9. 2017 ob 18.30 v Kazinski dvorani SNG Maribor.

Mednarodno priznani pianist Nejc Lavrenčič bo na koncertu "Med zvokom in besedo", koncertnega cikla Glas iz davnine, izvedel dela F. Schuberta, R. Schumanna, L. M. Škerjanca in H. Holligerja. Koncertu bo dal posebno noto še igralec Vito Weis, ki bo s svojo recitacijo poezije  Heineja, F. Rückerta in G. Trakla dajal glasbenim slikam svojevrsten kontrapunkt.

Samospev - forma v kateri se zliva instrumentalna glasba z vokalom, črpa tekste iz poezije. Izbran repertoar, ki zajema kompozicije od zgodnje romantike do danes, je prežet s tremi najpogostejšimi in za človeka pomembnimi pojmi – življenje – ljubezen – smrt. Bogastvo različnih kultur, mitologij, folklore, jezikov nam skozi močne simbole pripovedujejo o človekovi situaciji. Koncertu bo dal posebno noto še igralec Vito Weis, ki bo s svojo recitacijo besedil dajal glasbenim slikam svojevrsten kontrapunkt. Z glasbeno razprtimi krili bomo poleteli preko zlatega neba, čez tolmune, spomine na otroštvo, skozi šepet zaljubljencev, do cvetice in se dotaknili globokih človeških občutij, stanj in razmišljanj - zajemamo in naznanjamo esenco Glasa iz davnine.

Program:

F. Schubert, R. Schumann, L. M. Škerjanc, H. Holliger ter poezija H. Heineja, F. Rückerta in G. Trakla

Avtorica fotografije je ga. Nada Žgank.

Marko Ocvirk, direktor

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!