Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
14°C
0°C
JUTRI
14°C
1°C

BREZPLAČNA PREDSTAVITEV PROGRAMA "AKTIVEN DAN"

2122
Organizator: DEOS center starejših Notranje Gorice
Kontakt: Kaja Albreht, 040 253 445
Deli

Vabljeni na brezplačno predstavitev programa Aktiven dan, ki jo kot dodatno dejavnost, namenjeno občanom okoliških občin in stanovalcem centra, ponujamo v DEOS centru starejših Notranje GoriceJe inovativna oblika dnevnih aktivnosti za starejše, ki še živijo doma.

V vseh DEOS centrih starejših ta program izvaja Zavod Aktivna starost, neprofitna organizacija, ki deluje na področju socialnega varstva starejših. Osredotoča se na izvajanje programov, ki starejšim zagotavljajo samostojnost, neodvisnost in družbeno vključenost. Program nudi inovativno obliko dnevnih aktivnosti predvsem starejšim od 80 let, ki bivajo v domačem okolju in se zaradi različnih ovir ne morejo zadostno ukvarjati z aktivnostmi na prostem, potrebnih za vzdrževanje ustrezne kakovosti življenja. Dolgoročno program zagotavlja starostnikom boljše psiho-fizično stanje, kar jim omogoča, da lahko dlje časa kakovostno bivajo doma, neodvisno od (nujne) pomoči svojcev. Program poteka dvakrat tedensko v dopoldanskem času in se konča s kosilom.Sestavljen je iz niza povezanih aktivnosti
; začne se s polurnim "kofetkanjem", ko lahko udeleženci poklepetajo in se družijo. Sledi uvodno izobraževanje o ciljih dnevnih aktivnosti in pomembnosti aktivnega in zdravega življenja starostnikov. Nato se začne telesna vadba, ki je naravnana individualno, kar pomeni, da posebej usposobljen vaditelj najprej presodi starostnikovo stanje in skupaj določita cilje – nato vsak posameznik dobi svoj vadbeni karton. Vaditelj med vadbo budno spremlja napredek posameznika in prilagaja zahtevnost vaj. Tako starostnik izvaja čedalje zahtevnejše vaje in zmore vedno več. Takšna vadba omogoča boljšo fizično pripravljenost, izboljša osnovne vitalne funkcije in nekatera že obstoječa bolezenska stanja ter pomaga pridobiti funkcionalno telesno sestavo, hkrati pa povečuje življenjsko energijo. 


Več o programu lahko izveste na samem mestu izvajanja, kjer lahko dobite vpogled v celoten potek aktivnosti. Vaditelj vam bo z veseljem obrazložil celoten potek in samo vodenje programa. Vabljeni vsi, ki bi radi aktivno preživljali prosti čas, preizkusili nekaj novega in s tem investirali v svoje zdravlje.

Vljudno vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!