Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
6°C
SOB.
25°C
5°C
Oceni objavo

Za starše: Kje (še) lahko moj mladostnik najde vir opore med odraščanjem?

Se morda tudi vašemu otroku poraja mnogo vprašanj, a ne najde pravih odgovorov? Opažate, da je v dilemi ali stiski in se o nekaterih temah težje pogovarja? Lahko ga spodbudite, da svoja vprašanja zaupa strokovnjaku, ob tem pa ostane anonimen.

Pod okriljem programa za duševno zdravje To sem jaz deluje spletna svetovalnica www.tosemjaz.net, ki mladim že od leta 2001 omogoča anonimen, hiter, preprost in javen dostop do strokovnega nasveta.  Spletna svetovalnica je  nastala kot eden od odgovorov na življenjski stil mladih in njihove komunikacijske potrebe. Predstavlja dopolnilni vir opore otrokom in mladostnikom, ki se v obdobju odraščanja znajdejo v različnih stiskah, tudi najtežjih. Mladim je na voljo multidisciplinarna spletna svetovalna mreža, ki združuje več kot 70 strokovnjakov  različnih strokovnih profilov (psihologov, zdravnikov različnih specializacij, socialnih delavcev in drugih strokovnjakov), ki zanje s svojimi odgovori predstavljajo kredibilen vir informacij ter podpore. V letu 2022 so  strokovnjaki, v okviru programa To sem jaz, pripravili tudi uporaben priročnik za mladostnike in mladostnice "Kaj lahko naredim, da mi bo lažje?", ki skuša podpreti mladostnike s socialno-čustvenimi veščinami za vsak dan ter jim ponuditi vire opore v stiski. 

 

Vljudno vas vabimo, da tudi vi svojim mladostnikom in mladostnicam predate informacije kje (poleg staršev, družine in prijateljev) lahko najdejo zanesljiv vir informacij in novega prijatelja med odraščanjem. Uporabite lahko spodnji plakat in ga zalepite na kakšno mesto, kjer se vaš mladostnik veliko nahaja (npr. hladilnik).

Anja Mikl, mag. psih., NIJZ OE Celje

Oglejte si tudi