Logo MojaObčina.si

Brežice

JUTRI
18°C
12°C
TOR.
18°C
10°C

Poteka asfaltiranje rondoja pri Sparu in državne ceste ob kolesarski povezavi Brežice-Dobova

Septembrsko vreme omogoča izvajanje asfaltiranja in v tem tednu (22.9.) poteka asfaltiranje rondoja pri Sparu, ki je del projekta urejanje Černelčeve ceste v Brežicah, ter asfaltiranje državne ceste ob kolesarski povezavi Brežice-Dobova v Trnju.

Ureditev Černelčeve ceste v Brežicah z izgradnjo krožišča za večjo prometno varnost

Občina Brežice je v juniju 2022 začela še eno pomembno investicijo za večjo prometno varnost. Dela za obnovo Černelčeve ceste v Brežicah potekajo v dolžini 400 m na odseku od prehoda za pešce pri Zdravstvenem domu Brežice do križišča na Pleteršnikovi ulici, kjer se zavije proti trgovini Hofer.  Vrednost investicije, ki obsega tudi novo krožišče, znaša približno 600.000 evrov. Rok za dokončanje projekta je do konca leta 2022.

V nadaljevanju bo križišče Pleteršnikove ulice in Ulice Alenke Gerlovič preoblikovano tako, da bo iz smeri trgovine Spar proti smeri trgovine Hofer vpeljan pas za leve zavijalce. Na celotnem območju se bodo uredile tudi površine za pešce in kolesarje ter javna razsvetljava (pločniki in kolesarske steze na obeh straneh ceste), da bodo ti varnejši in se bodo lažje vključevali v promet. 

Ureditev državne ceste R2-420/1335 Brežice – Dobova

Ob gradnji kolesarske povezave Brežice-Dobova, za katero je občina pridobila tudi evropska sredstva,  sočasno poteka projekt Ureditev državne ceste R2-420/1335 Brežice–Dobova v dveh fazah v skupni vrednosti 4.746.043,41 evrov, pri katerem sodelujeta Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo in Občina Brežice.

Rondo (krožišče) pri Sparu

Obnova državne ceste R2-420/1335 Brežice – Dobova

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi