Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Danes zvečer v Brežicah prva nogometna tekma pod novimi žarometi

Kot je dejal , želi občina izboljšati pogoje za vadbo nogometa, s katerim se ukvarja približno 300 otrok in mladih. Ker igra brežiški nogometni klub v 2. nogometni ligi je nova osvetlitev glavnega igrišča izvedena v skladu s standardi, ki veljajo za tekme v 1. in 2. nogometni ligi. V lanskem decembru izvedena razsvetljava omogoča kakovostno osvetlitev tudi za televizijske prenose.

Letos občina nadaljuje z večfazno investicijo posodobitve nogometnega stadiona z izgradnjo pomožnega igrišča z umetno travo in ureditvijo pripadajoče razsvetljave v skupni vrednosti 835.000 evrov (610.000 evrov za igrišče z umetno travo in 225.000 evrov za razsvetljavo). Za investicijo je občina pridobila sofinanciranje v višini 50.000 evrov iz naslova Fundacije za šport.

V letu 2018 je bilo prestavljeno glavno nogometno igrišče z naravno travo in zgrajen avtomatski namakalni sistem ter postavljene lovilne mreže, prenovljene so bile  tudi sanitarije (cca 100.000 evrov). Istočasno je občina pristopila k izdelavi projektne dokumentacije za celovito obnovo kompleksa stadiona (travnate površine). V letu 2019 je občina uredila razsvetljavo glavnega nogometnega igrišča v vrednost cca 495.000 evrov, od tega je pridobila za 150.000 evrov sofinancerskih sredstev od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Nogometne zveze Slovenije.

Namen posodobitve celotnega kompleksa nogometnega stadiona je učinkovitejša in kakovostnejša priprava igrišča ter s tem izboljšanje pogojev za igro in trening. Z načrtovanimi rednimi vlaganji se  izboljšujejo pogoji za delo tako domačih klubov kot za širše trženje objekta drugim uporabnikom, pri tem pa se zmanjšujejo stroški obratovanja objekta.

Oglejte si tudi