Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

Obvestila Zdravstvenega doma Brežice

Zdravstveni dom Brežice obvešča, poziva in naproša uporabnike:

  1. Zaradi majhnega pripada otrok in mladostnikov v ambulanto za vročinska stanja in COVID-19 za otroke in mladostnike v preteklem tednu, se delovanje ambulante prilagodi na način, da ambulanta od 31.3.2020 deluje od 8. do 16. ure (in ne od 7. do 19. ure). Ambulanta še naprej izvaja storitve v izolacijskem prostoru ob glavnem vhodu v Zdravstveni dom Brežice. V ambulanti dejavnost izvajajo timi Zdravstvenega doma Brežice in Zdravstvenega doma Krško ter koncesionarji pediatrije z območja občine Krško.

  2. Uporabnike storitev, ki preko številke 112 zaprosijo za pomoč ekip nujne medicinske pomoči, prosimo, da ob predhodnem posredovanju informacij po telefonu, ekipo seznanijo z vsemi bolezenskimi znaki akutne okužbe dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, oteženo dihanje, nahod, idr.).

  3. Zaradi prejetih navodil Vlade RS o nošenju osebne varovalne opreme (maska in rokavice) v zaprtih javnih prostorih, uporabnike naprošamo, da v Zdravstveni dom Brežice vstopajo z lastno osebno varovalno opremo.

  4. Podjetja in posameznike naprošamo, da v kolikor razpolagajo s presežkom osebne varovalne opreme, slednjo donirajo Zdravstvenemu domu Brežice. Kontaktna oseba za donacije osebne varovalne opreme je Helena Hostar, naslov elektronske pošte helena.hostar@zd-brezice.si .

  5. Uporabnike storitev ambulante družinske medicine izbrane osebne zdravnice Zdenke Marinček, dr. med., specialistke splošne medicine, obveščamo, da bosta zdravnica in sestra s 1.4.2020 prevzeli vodenje ambulante družinske medicine v Domu upokojencev Brežice. Za uporabnike navedene ambulante bodo v administrativnih ambulantah poskrbeli drugi zdravniki družinske medicine.

Oglejte si tudi