Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Anketa o romski tematiki za KS Cerklje ob Krki

Spoštovane krajanke in spoštovani krajani KS Cerklje ob Krki!

Vljudno vas prosimo za pomoč pri izpolnjevanju spletne ankete o romski tematiki, ki se navezuje na naselje Krušče. K izpolnitvi ankete vas vabimo zato, ker je vaše stališče za nas zelo pomembno. Vabimo vas, da anketo reši vsak polnoletni član vašega gospodinjstva. Anketo najdete na spletni povezavi https://www.1ka.si/admin/survey/index.php?anketa=356433

Zakaj anketa?

Izzivi, s katerimi se soočate v krajevni skupnosti oziroma se soočamo v občini v povezavi z romskim naseljem Krušče, trajajo že več desetletij. V tem času ste tako sami krajani, kot tudi občina in marsikdo drug, v reševanje te tematike vložili že veliko napora. Nekatere stvari so se rešile, za druge še vedno iščemo rešitve, posledice nerešenih zadev pa čutite predvsem vi, ki živite v okoliških krajih.

Ker želimo kot lokalna skupnost k romski tematiki pristopiti celostno in jo začeti trajno izboljševati, smo na podlagi priznanja romske skupnosti v naši občini pridobili državna sredstva. Osnova za koriščenje teh sredstev bo krovni dokument, ki se imenuje Strategija reševanja romske tematike v občini Brežice in ga je potrebno sprejeti.

S strani krajevne skupnosti, predstavnikov Romov in drugih posameznikov, ki se srečujejo s to tematiko, smo prejeli že veliko predlogov za ukrepe, s katerimi bi razmere izboljšali. Večina predlogov ukrepov je ustreznih in smiselnih, celostno pa jih bomo lahko izvajali šele, ko bo sprejeta strategija.

Hvaležni vam bomo, če si boste za izpolnjevanje anketo vzeli nekaj časa, predvidoma vam bo vzela 10 minut, in s tem pripomogli k oblikovanju strategije.

Za dodatne informacije ali pojasnila glede ankete nas lahko kontaktirate na mDec('yhvqd1nu}dqCeuh}lfh1vl', '', '', 'vesna.krzan@brezice.si');.

Ivan Molan, župan

Oglejte si tudi