Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Zaključna prireditev Mali Savinjčani beremo

V sredo, 2. junija 2021, smo tudi v Občinski knjižnici Braslovče sklenili projekt branja za najmlajše Mali Savinjčani beremo, ki je v tem letu potekal v sklopu projekta Čebela BERE med. V projektu smo se povezali Medobčinska splošna knjižnica Žalec, OE Vrtec Braslovče in Zasebni vrtec Bambi. Sodelovalo je 152 otrok iz osmih skupin. Vsi skupaj smo se trudili, da bi knjigo in branje približali vsem otrokom ter še zlasti tistim, ki stika s knjigo do zdaj niso imeli. Branje je pomembno in je hkrati prijetna oblika druženja v krogu družine in prijateljev. Veseli nas, da vedno znova ugotavljamo, koliko mladih bralcev prvič obišče knjižnico ravno z namenom projekta in se pozneje razvijejo v obiskovalce, ki komaj čakajo na vedno nove in nove pravljice. Otroci so navdušeni, in to navdušenje se prenese tudi na njihove starše, prijatelje in znance. Gre za zadovoljstvo, ki je nalezljivo in ohranja knjigo živo.
Na čudovit sončen dan smo se zbrali na Skupnem placu v Braslovčah. Vse navzoče je pozdravila Taja Steblovnik, direktorica Zasebnega vrtca Bambi, ki je tudi prevzela organizacijo letošnje zaključne prireditve. Zaradi trenutnih razmer so uprizoritev igrane lutkovne predstave Miška želi prijatelja posneli v pravljičnem okolju Mozirskega gaja in jo predvajali na velikem platnu pod kozolcem. Sledile so pohvalne in spodbudne besede Tomaža Žoharja, župana Občine Braslovče, ki nas je vse skupaj prijetno presenetil z doživeto povedano pravljico. Vse navzoče sta nagovorili še mag. Marija Arh, ravnateljica Osnovne šole Braslovče, in Jolanda Železnik, direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec, ki je skupaj z otroki priklicala čebelo, delovno in veselo. Maskoto projekta. Priletela je in popestrila najpomembnejši trenutek dneva. Podelitev medalj in drobnih pozornosti v znak pohvale. Po končani prireditvi so se otroci navdušeni in ponosni počasi odpravili nazaj proti vrtcu.
Teden dni pozneje, 9. junija 2021, smo se srečali še v Vrtcu Trnava in Vrtcu Letuš. Otroke je pozdravila Laura Jelen, knjižničarka v Občinski knjižnici Braslovče. Tudi tamkajšnjim otrokom je vesela čebela podelila medalje in nagrade. Kot del nagrade so si tudi otroci podružničnih vrtcev ogledali predstavo Miška želi prijatelja. Sledil je program, ki so ga za svoje otroke pripravile vzgojiteljice posameznega vrtca.
Laura Jelen
Foto: Ivan Lipičnik, Mija Slapnik, Tanja Marko


Oglejte si tudi