Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Trikraljevska akcija 2018/19 - Naše veselje za srečo drugih

Tudi letos se je veliko število veroučencev pod vodstvom ŽPS članov opogumilo in se podalo, po prazniku Jezusovega rojstva, na koledovanje. Letošnja Trikraljevska akcija kolednikov praznuje že 25 let. Koledniki trkajo na vrata naših domov in prinašajo koledniški blagoslov, voščilo ter veselje. Trkajo pa tudi na vrata našega srca, saj je koledovanje vedno povezano z dobrodelnostjo. Z zbranimi sredstvi vsako leto pomagamo pri uresničitvi različnih projektov slovenskih misijonarjev.

V TKA 2017/18 akciji smo pomagali npr.: na misijonu v Amazonskem pragozdu so obnovili center domačih obrti za domorodna plemena ter šolo; v Ugandi so zgradili šolsko poslopje z 11 učilnicami in sanitarijami; na Slonokoščeni obali  so zgradili novo župnišče; v Mozambiku prenovili veliki vrtec; v Albaniji so omogočili osnovnošolcem in študentom šolanje; v Zambiji so zgradili čudovito župnijsko cerkev … (več si lahko preberete na spletni strani Misijonsko središče Slovenije – koledovanje 2018/19).

Skupaj s cerkvenim pevskim zborom Gabrijelčki pod vodstvom Kristine so vranski koledniki obiskali tudi »Naš dom«.  S čudovitim petjem božičnih pesmi, s koledniškem blagoslovom ter novoletnim  voščilom so razveselili oskrbovance doma in jim tako polepšali nedeljo treh kraljev.

Iskrena hvala vsem, ki ste kolednike z veseljem sprejeli in s tem omogočili, da bo TKA 2018/19 lahko obrodila sadove.

Oglejte si tudi