Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

V akciji "S kolesom do novega vozila" braslovški gasilci zbirali sredstva za novo vozilo

Leto 2020 je leto, ko PGD Braslovče praznuje 120 let in ob tem jubileju bodo namesto sedanje, 30 let stare avtocisterne, kupili novo. Večji del sredstev bo zagotovila občina Braslovče (187.000 EUR), dobršen del (preko 70.000 EUR) pa morajo priskrbeti sami.
Ker so morali zaradi izrednih razmer odpovedati vse običajne družabne dogodke, dobrodelni koncert in gasilsko veselico, jim je zbiranje sredstev za poplačilo njihovega dela vozila precej oteženo. Zato so se odločili, da se bodo nekaj sredstev zbrali z izvedbo športnega dogodka - dobrodelnim kolesarjenjem po Sloveniji. 

 

V petek, 21. avgusta 2020, ob 7.00 so gasilci - kolesarji ob spremstvu podporne ekipe štartali izpred gasilskega doma v Braslovčah, tam jih je pozdravil tudi župan občine Braslovče in jim zaželel srečno pot. Prvi dan je pot potekala čez Trojane, Domžale, po obrobju Ljubljane, čez Barje do Vrhnike in naprej do Ivanjega sela, kjer so prvo noč prespali pri tamkajšnjih gasilcih. V soboto so nadaljevali preko Postojne, Razdrtega, Senožeč proti Krasu, kjer so prenočili v Križu (pri Sežani). Zadnji dan so kolesarili preko Sežane, Lipice do Italije, kjer so se spustili proti Trstu, Miljam in pot zaključili na Debelem Rtiču. Celotna pot je bila razgibana, z nekaj večjimi vzponi, skupaj pa dolga 210 km. Vse tri dni jih je na poti spremljalo vroče in sončno poletno vreme.

 

Na poti so naredili več postankov, kjer so jih vsi prijazno sprejeli in pozdravili njihovo inovativno idejo zbiranja prostovoljnih prispevkov za gasilsko vozilo. Sredstva je bilo mogoče prispevati v posebej za to oblikovan šparovček – gasilnik, katerega najdete tudi na različnih lokacijah v Braslovčah in okolici, ali pa s poslanim sms sporočilom s ključno besedo BRASLOVCE5 na 1919, kar lahko storite vse do konca leta.

 

Pri izvedbi dogodka so jim pomagali številni posamezniki, podjetja in organizacije, skupaj jih je bilo preko 20 in vsem se iskreno zahvaljujejo, zadovoljni pa so tudi z zbranimi sredstvi v akciji. Ob tej priliki se zahvaljujejo tudi številnim podjetjem, organizacijam, občanom in drugim posameznikom, ki so do sedaj prispevali sredstva za novo vozilo in vsem, ki bodo to v prihodnje še storili.

 

Več o dogodku:

 

Dodatne informacije:

  • pgd.braslovce@gmail,com
  • 040 912 427 (predsednik Primož Urbas)

Oglejte si tudi