Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Plesno - pevski ekodan na OŠ Polzela

Na Osnovni šoli Polzela so, kot že vrsto let zapored, tudi ta petek, 24. maja, v Športni dvorani Polzela ponovno doživeli čudovito plesno pevsko popoldne, ki so ga pripravili številni pevci in plesalci – učenci tamkajšnje osnovne šole s svojimi mentoricami in mentorji.

Prireditvi, ki so jo poimenovali Sezimo do zvezd, so tokrat pridali še posebno slovesno noto, saj je OŠ Polzela v maju praznovala 20 let aktivnega sodelovanja v mednarodno uveljavljenemu programu Ekošola kot način življenja, ki je  namenjen spodbujanju in večanju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju med otroki, učenci. Slavnostni govornik, nacionalni koordinator mag. Gregor Cerar, je v svojem nagovoru pohvalil prizadevnost in trud šole, ki je dosegla to zavidljivo obletnico, saj so redke šole, ki so temu mednarodnemu projektu, ki deluje 25 let, priključene toliko časa. S podpisom posodobljene ekolistine, ki so jo podpisali predstavniki šole, programa, učencev in staršev, se je šola ponovno zavezala k eko delovanju. V pestrem programu se ob zaključku šolskega leta številčni publiki predstavile različne plesne produkcije in skupine učenk, učencev od 1. do 8. razreda, ki so obiskovali plesne predmete in interesne dejavnosti pod mentorstvom Roberta Roglja, Petre Vešligaj, Majde Pur, Barbare Hudoklin in Helene Lah. Prireditev je bil domiseln preplet sodobnega hip hopa, plesne produkcije najmlajših, izraznega plesa, folklore ter standardnih in latinsko ameriških plesov. Še posebno slovesen pridih so prireditvi dali praznično oblečeni plesni pari osmošolcev, ki so pripravili plesni venček, v katerem so nanizali znanja, pridobljena pri pouku plesa.

Plesno dogajanje prireditve so dopolnili, popestrili pevke in pevci šole, ki so se predstavili v treh zborovskih sestavih – pevski zbor Polžki pod vodstvom Mojce Rodič, pevski zbor Sončki s pevskim zborom s podružnične šole Andraž ter mladinski pevski zbor pod mentorstvom Mije Novak. Z revijo zapetih pesmi so pokazali pevsko znanje aktualnega šolskega leta ter se slovesno poslovili od najbolj zvestih pevk in pevcev, ki so prejeli bronasta, srebrna in zlata priznanja iz rok mentoric ter ravnateljice Bernardke Sopčič. Prireditev sta hudomušno povezovala osmošolca Hanna in Kristjan Turnšek, ki sta poleg plesnih in pevskih točk napovedala tudi najuspešnejše učenke in učence šole, ki so skozi šolsko leto nizali opazne uspehe na državni ravni.

S tem so na Osnovni šoli Polzela ponovno dokazali, da sta ples in pesem del njihovega slednjega vsakdana, znanja pa življenjska popotnica vsem, ki bivajo v tej sončno - mavrični šoli. Zagotovo pa drži, da učenke in učenci OŠ Polzela, kot je v svojem nagovoru povedala ravnateljica, dokazujejo, da niso le eko frajerji, temveč tudi frajerji vseh vrst, prave zvezde, saj niso le pridni ekologi, temveč tudi odlični, uspešni in ustvarjalni učenci, plesalci, pevci ter naj v svojem življenju vztrajajo na tej svoji poti in segajo ne le do, temveč tudi po zvezdah.

Na slikah nekaj foto utrinkov s prireditve.                                            
Tone Tavčer

Oglejte si tudi