Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Predavanje in delavnica z naslovom Prehrana – pot k zdravju in dobremu počutju

V sklopu projekta “Forum znanja in povezovanja Braslovče”, za katerega bomo skupaj s partnerji Zavodom za kulturo, turizem in šport Vransko, podjetjem Anton Blaj d.o.o. in Društvom podeželskih žena Braslovče pridobili sredstva za izvajanje na 2. javnem pozivu za izbor operacij za izvajanje Strategije lokalnega razvoja LAS SSD v programskem obdobju 2014 – 2020 iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, smo skupaj s partnerjem DPŽ Braslovče v mesecu juniju izvedli zanimiv dogodek.

Predavanje z naslovom »Prehrana – pot k zdravju in dobremu počutju« je bilo v gasilskem domu v Braslovčah, predavala je Ajda Urbas dr. med., spec. int. med., namenjeno je sicer bilo predvsem starejšim, a je bilo zanimivo tudi za druge, saj je bilo podanih veliko koristnih napotkov za zdravo prehranjevanje in ohranjanje dobrega zdravja. Po predavanju je bila pokušina zdravih prigrizkov, namazov in napitkov, ki so jih za vse udeležence pripravile partnerice projekta članice Društva podeželskih žena Braslovče.

13. avgusta pa smo na to temo organizirali še praktično delavnico, kjer so članice Društva podeželskih žena Braslovče pripravile različne zdrave jedi, ki so jih obiskovalci lahko poskusili, imeli pa so možnost, da so si z lokalnimi in sezonskimi sestavinami tudi sami pripravili zdrav obrok.

Oglejte si tudi