Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

PODJETJU KRONOTERM CERTIFIKAT "ZNAK KAKOVOSTI V GRADBENIŠTVU"

Otvoritev 59. sejma Dom je, poleg prijetnega otvoritvenega programa, ovekovečila podelitev prestižnega certifikata »Znak kakovosti v graditeljstvu«. Podjetje Kronoterm iz Trnave je po dolgoletnem trudu pri razvoju visoko kvalitetnih, tehnološko naprednih in okolju prijaznih toplotnih črpalk, ponosno postalo podjetje, označeno s cenjenim certifikatom »Znak kakovosti v graditeljstvu«.

 Pomen certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu:

 

Gradnja predstavlja velik finančni zalogaj, ki bi moral zagotavljati, da je naložba v izdelke in storitve med samo gradnjo dolgoletna, varna in trajna. Kvaliteta pa, kljub velikemu finančnemu vložku, ni vedno zagotovljena. Prejemniki certifikata »Znak kakovosti v graditeljstvu«, ali na krajše ZKG, nudijo svojim uporabnikom izdelke oziroma storitve, ki dosegajo visoke, strokovno pripravljene in mednarodno primerljive kriterije za kakovost. Namen certifikata »Znak kakovosti v graditeljstvu« obsega vse od informiranja in varovanja naročnika gradbenih proizvodov oziroma storitev o višji kakovosti, promocije kakovostnih izdelkov in storitev graditeljstva v Sloveniji, dviga zagotavljanja kakovosti, izboljšanja kakovosti pospeševanja delovanja trga, do spodbujanja in usmerjevanja razvojno raziskovalnega dela ter spodbujanja investiranja v inovacije, razvoj in izboljšave. Certifikat investitorjem, kupcem, naročnikom, načrtovalcem in drugim tako zagotavlja visoko kakovost v stroki graditeljstva, na podlagi tega pa je odločitev za investicijo nedvomno lažja.

 

Dobitnica certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu – toplotna črpalka Adapt:

Na Kronotermu, kot prejemniki naziva, s kakovostnimi produkti zagotavljajo zadovoljstvo pri vsakemu uporabniku, kar dokazuje tudi njihov širok nabor domačih in tujih nagrad. Ključen produkt, ki je prejemnik zasluženega certifikata, je Kronotermova najnaprednejša toplotna črpalka Adapt. Toplotna črpalka, ki je tipa zrak/voda, je plod lastnega razvoja podjetja, ki že od leta 1976 razvija, zadnjih 30 let pa proizvaja in trži kvalitetne toplotne črpalke po zahtevah vseh predpisov. Razvoj v veliki meri posveča pozornost energetski učinkovitosti in iskanju trajnostnih, okolju prijaznih rešitev, tako za domač, kot tudi za tuj trg. Toplotna črpalka Adapt je bila zasnovana z namenom, da bi se popolnoma prilagodila uporabnikovim potrebam v vseh pogledih – v delovanju, vgradnji in izgledu. Doseženi so bili vsi začetni cilji, ki so načrtovali, da tehnologija postane nevidna, da se naprava čim bolj zlije z okolico, s svojo pojavo in hrupom ne vzbuja pozornosti, hkrati pa z izjemno učinkovitostjo uporabniku zagotavlja optimalno udobje v smislu ogrevanja, hlajenja, nizke hrupnosti in nizkih stroškov obratovanja.

Certifikat Znak kakovosti v gradbeništvo so podelili: mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega Razstavišča, dr. Bogdan Topič, predsednik odpravnega odbora znaka kakovosti v graditeljstvu in mag. Sonja Šmuc, generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije.

 

 

Oglejte si tudi