Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. majem in 15. junijem 2019

Dogodki

 

V nedeljo, 26. maja 2019, je v Šmartnem ob Dreti v Gasilski zvezi Zgornje Savinjske doline potekalo regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji za mladino. Na državno tekmovanje so se z naše gasilske zveze uvrstili: mladinke PGD Drešinja vas, mladinci PGD Drešinja vas ter gasilci pripravniki PGD Ojstriška vas-Tabor.

 

V petek, 31. maja 2019, je v Grižah potekala zaključna slovesnost s podelitvijo listin za opravljene tri tečaje, ki jih je organizirala GZ Žalec. Dva tečaja za gasilca pripravnika je zaključilo skupaj 39 članov, tečaj za nižjega gasilskega častnika, ki je potekal od oktobra 2018 do marca 2019 in se je zaključil z opravljenim izpitom iz praktičnega dela pred izpitno komisijo GZ Slovenije na Igu, pa 28 članov.

 

V soboto, 1. junija 2019, je potekalo vsakoletno srečanje slovenske in hrvaške mladine v Čakovcu. Udeležile so se ga tudi mladinke PGD Andraž nad Polzelo iz GZ Žalec.

 

V soboto, 8. junija 2019, je v GZ Prebold potekala prva tekma 13. ligaškega tekmovanja mladine savinjsko- šaleške regije.

 

V soboto, 8. junija 2019, je v Drešinji vasi potekala 1. tekma v 11. članski ligi GZ Žalec za člane in članice.

 

V soboto, 15. junija 2019, je v Šmartnem ob Paki v GZ Šaleške doline potekala druga tekma 13. ligaškega tekmovanja mladine savinjsko-šaleške regije. Udeležilo se je je preko 30 ekip iz GZ Žalec.

 

V soboto, 15. junija 2019, je v Gomilskem potekala   2. tekma v članski ligi Gasilske zveze Žalec, tokrat nočna.

Med 14. in 21. julijem 2019 bo v švicarskem mestu Martigny potekala 22. mladinska gasilska olimpijada. Državo Slovenijo bodo zastopale tri ekipe mladine. Kot predstavnice naše države se je bodo udeležile tudi mladinke iz PGD Andraž nad Polzelo iz Gasilske zveze Žalec. O poteku tekmovanja vas bomo sproti obveščali.

 

16. junija 2019 se je v Braslovčah z zaključnimi izpiti pred komisijo Gasilske zveze Slovenije uspešno zaključil tečaj za višjega gasilca, ki ga je organizirala Gasilska zveza Žalec. Tečaj je v trajanju 92 ur potekal vse od marca letos. Zaključilo ga je skupaj 26 tečajnikov iz 14 PGD v GZ Žalec.

 

Prihajajoči dogodek

22. junija bo v Levcu potekala osrednja slovesnost v Gasilski zvezi Žalec v letošnjem letu – Dan gasilcev GZ Žalec in 110 let PGD Levec. V veliki gasilski paradi bo sodelovalo 500 gasilk in gasilcev ter najnovejša vozila. Pripravljena bo razstava stare gasilske tehnike in razvoj gasilske motorne brizgalne. Pričakujemo pripadnike Slovenske vojske s priložnostno razstavo o Rudolfu Maistru ter osamosvojitvi Slovenije, prikazano pa bo tudi gašenje požara z letalom »Pilatus«.

 

Nekaj statistike

 

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 24 intervencij, ki so skupno trajale 25 ur in 10 minut. Najdaljša intervencija je trajala 2 uri in 10 minut, najkrajša pa le 10 minut.

 

Gasilci iz naše gasilske zveze so odšli na pomoč pri požaru v sosednjo gasilsko zvezo, kjer so opravili intervenciji v 5 urah in 40 minutah.

 

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec

 

V GPO Žalec je bilo 13 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Polzela so imeli dve intervenciji, GPO Braslovče osem intervencij, v GPO Vransko je bila ena intervencija, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Tabor pa intervencij niso imeli.

Prispevek pripravil:

Tadej Zupan,
predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi


Priloga mesečnemu poročilu Gasilske zveze Žalec Intervencije na območju Gasilske zveze Žalec

med 15. majem in 15. junijem 2019 - IZPIS VULKAN

25. 5. 2019 GPO VRANSKO

Ob 17.38 je v Praprečah v GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec, v drevo udarila strela. Gasilci PGD Vransko, Prekopa-Čeplje-Stopnik, Ločica pri Vranskem, Tešova so pogasili tleče drevo.

Oglejte si tudi