Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Gasilci oktobra pri najmlajših v vrtcu Braslovče

Letošnje aktivnosti gasilcev v mesecu oktobru, ki je vsako leto namenjen varstvu pred požari in preventivni dejavnosti v zvezi s tem, so bile zaradi znane situacije zelo okrnjene.

Na vabilo vrtca smo braslovški gasilci sredi meseca oktobra obiskali otroke v vrtcu Braslovče in jim ob strogem upoštevanju vseh ukrepov za preprečevanje širjenja virusa korona prikazali delček svojega dela. Kljub temu da otroci letos sami kot doslej niso mogli obiskati gasilskega doma in preizkusiti gasilskih veščin, so bili veseli, da so lahko znova videli gasilce v zaščitni opremi, še posebej pa novo gasilsko avtocisterno, ki smo jo v Braslovčah kupili letos in za katero je še vedno možno darovati po 5 evrov s vsakim poslanim SMS sporočilom BRASLOVCE5 na 1919.

 

Letošnja osrednja tema meseca varstva pred požari je imela naslov »Kdor za požarno varnost poskrbi, je v prostem času brez skrbi« in je namenjena tako skrbi za požarno varnost med pripravami na dopust, na poti na dopust in na samem dopustu, kakor tudi varnosti med prostim časom doma. Povsod je vrsto pasti, ki lahko ob nepazljivosti povzročijo požar, zato moramo pred odhodom na dopust vedno tudi temu nameniti nekaj pozornosti.

Oglejte si tudi