Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Dobila novo podobo

Zgradba, v kateri domujeta Upi – ljudska univerza Žalec in Waldorfska šola Savinja, je dobila novo podobo. V sodelovanju z Občino Žalec so obnovili fasado in okolico šole. Obnovo, vredno približno pol milijona evrov, so simbolično sklenili v četrtek, 22. junija s slavnostno prireditvijo.


Obnova zgradbe se je začela zgodaj spomladi. Obnovili so fasado šole in telovadnice, uredili nadstreške in vhode v zgradbo ter na telovadnici zamenjali okna. Ob vsem tem so na dvorišču uredili tudi odvodnjavanje in kanalizacijo ter zunanjo podobo tako sprednjega kot zadnjega dvorišča. Upi – ljudska univerza Žalec v zgradbi domuje že več kot štiri desetletja, Waldorfska šola od leta 2013.

Na slavnostni otvoritvi ob zaključku obnovitvenih del so v kratkem kulturnem programu, ki ga je vodil Dejan Tamše nastopili učenci Waldorfske šole Savinja, Godba Zabukovica, vokalna skupina POPseSLISH in plesalke flamenka. Nekaj lepih besed so spregovorili tudi župan občine Žalec Janko Kos, ravnatelj Waldorfske šole Savinja, mag. Boštjan Štrajhar in direktorica UPI - ljudske univerze Žalec Franja Centrih. Ob zaključku programa so skupaj z udeležencem izobraževanja odraslih na UPI - LU Žalec in učenko Waldorfske šole Savinja slavnostno prerezali trak.

Povezave

www.upi.si

Oglejte si tudi