Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
12°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

Velikonočna delavnica z Ireno

Tudi v Občinski knjižnici Braslovče smo 29. marca 2023 pripravili velikonočno ustvarjalnico za najmlajše in malo starejše.

Irena Verbič iz Medobčinske splošne knjižnice Žalec je predstavila tri različne tehnike krašenja umetnih jajčk. S prvo tehniko so na jajca iz stiropora v različnih vzorcih nanesli lepilo in nanj postopoma posipali barvni pesek. Z drugo tehniko so z lepilom ali bucikami lepili oziroma prepikavali različne perlice. Še posebno zanimiva pa je bila tehnika marmoriranja, ki jim je omogočala mešanje barv in ustvarjanje barvnih čarovnij, med katerimi niti ena ni bila enaka drugi.


Otroci so natančno sledili navodilom in si ogledali postopek, zato so se z lahkoto lotili ustvarjanja svojih umetnin. Počasi so nastajali šopki jajčk, okrašeni s pentljami in otroškim nasmehom. Zagotovo se bo ta šopek doma še povečal. Mali mojstri so namreč vse tri tehnike dobro usvojili in jih bodo lahko doma, s še kakšno idejo več, nadgradili in razvili.


Hvaležni smo naši Ireni. Vedno nas z nasmehom in dobro voljo popelje v svet ustvarjalnosti ter hkrati nauči nekaj novega. Tokrat je s seboj pripeljala še tri pridne zajčke pomagalčke, ki so vse pripravili in pospravili. Pa še dve jajčki so pobarvali le zame. Hvala tudi njim.


Laura Jelen

Oglejte si tudi