Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Poziv prostovoljcem

Spoštovani,

znašli smo se v drugem valu epidemije koronavirusa. Časi, ki prihajajo, so negotovi in prav je, da se pripravimo na morebitno poslabšanje zdravstvenega stanja v naši občini in njeni okolici.

Civilna zaščita Občine Braslovče bi želela vzpostaviti evidenco prostovoljcev, ki bi bili v primeru poslabšanja stanja pripravljeni pomagati na različnih področjih:

1. Predšolska vzgoja
Polnoletni občani in občanke, ki se izobražujejo na področju predšolske vzgoje oziroma že imajo pridobljeno izobrazbo in imajo možnost pomagati, v primeru da bi se pojavilo pomanjkanje kadra v vrtcih Občine Braslovče.
 2. Zdravstvena nega, medicina
Polnoletni občani in občanke, ki se izobražujejo na področju zdravstvene nege ali medicine oziroma že imajo pridobljeno izobrazbo in imajo možnost pomagati, v primeru da bi se pojavilo pomanjkanje kadra v Zdravstveni postaji Polzela ali Domu upokojencev Polzela.

 3. Učna pomoč

Prostovoljci, ki bi želeli pomagati učencem pri šolskem delu ter s tem razbremeniti starše. Pomoč bi potekala na daljavo, preko računalnika. Javite se lahko za posamezna področja, kar bi koristilo predvsem otrokom tretje triade, ali pa za splošna področja, za pomoč otrokom prve in druge triade.

 4. Pomoč občanom

Prostovoljci, ki bi bili pripravljeni pomagati z dostavo hrane, zdravil, ipd.

Vse zainteresirane vljudno vabimo, da se javijo na cz@braslovce.si ali pokličejo na brezplačno kontaktno številko 080/70-72.

Bodimo solidarni in pomagajmo najšibkejšim.

Skupaj in z medsebojno pomočjo bomo zmogli.

Oglejte si tudi