Logo MojaObčina.si

Braslovče

DANES
24°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Deli

Drobtinica 2019

Zelo malo vemo, kako živijo mladoletni otroci, ki so socialno ogroženi? V kakšnih okoliščinah živijo? Kako slabe materialne življenjske okoliščine prizadenejo njihovo človeško dostojanstvo in upe za prihodnost? Kaj sanjajo? V kakšnih okoliščinah živijo?

V Rdečem križu Slovenije ne poznajo odgovorov na vsa ta in še mnoga druga vprašanja, želijo pa pomagati, kolikor morejo. Jasno jim je, da ob tako velikih potrebah lahko pomagajo nekaterim, nikakor pa ne vsem otrokom. S svojimi aktivnostmi pa lahko ozaveščajo javnost o stiskah otrok zaradi revščine.  
Z enodnevno kampanjo Drobtinica 2019, so želeli zbrati kar največ sredstev za šolske sklade v svojih okoljih. Hkrati pa so ob svetovnem dnevu hrane, 16. oktobra, in mednarodnem dnevu  boja proti revščini, 17. oktobra, poskušali delovati kot socialni aktivisti za dobrobit otrok.

Zelo so veseli, da je Mercator d.d. akcijo podprl tudi letos. K uspehu Drobtinice pomembno prispeva s promocijo akcije v svojih  prodajalnah in še posebej z velikodušno donacijo kruha in drugih pekovskih izdelkov. Poleg njega so akcijo podprli še: Aleš Urlep s.p. Gora Oljka, Pekarna Pocajt Grče, Pekarna Forteza Polzela, Pekarna Toni Pek Žalec, Pekarna, slaščičarna, trgovina, bar, Natalija Peternel s.p., Parna pekarna, Peter Kuder, s.p. Levec, Trgovina Fijavž Šempeter, Trgovina Rimljan in  Suzana Bukovnik, Šempeter. Ostale izdelke so prispevali še: Kmetija Turnšek Braslovče, Trgovina Jager Braslovče, Mlekarna Celeia Arja vas in Kmetija Flis Spodnje Grušovlje. Veliko domačih izdelkov so prispevali prostovoljci krajevnih organizacij Rdečega križa in otroci osnovnih šol.

Žalsko območno združenje RK je organiziralo Drobtinico na osmih lokacijah, v soboto 19. oktobra in v zameno za izdelke na stojnicah so KO RK prejele prostovoljne prispevke:

V Preboldu  665,61 evrov, na Polzeli 769.16, v Levcu 214,10, Braslovčah 298,00, v Žalcu 528.79, na Vranskem 326,92, v Petrovčah 404,90, v Šempetru 848,32, skupaj 4055,80 evra.

Zbrana sredstva bodo namenili socialno ogroženim otrokom za zdravstveno letovanje naslednje leto in šolske aktivnosti. Občani lahko prispevate tudi tako, da pošljete SMS na 1919 z besedo DROBTINICA in prispevate 1 evro ali DROBTINICA5 in prispevate 5 evrov.

T. Tavčar     

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi