Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Izgradnja prizidka k OŠ Braslovče

Občina Braslovče je po dolgih letih prizadevanj za rešitev prostorske stiske v Osnovni šoli Braslovče v četrtek, 6.8.2020, na osnovi javnega naročila podpisala pogodbo z izbranim izvajalcem Remont d.d., za gradnjo prizidka Osnovne šole Braslovče.  Pogodbo v skupni pogodbeni vrednosti 1.082.544,86 EUR brez DDV oziroma 1.320.704,73 EUR z DDV sta podpisala Župan Občine Braslovče, Tomaž Žohar in direktor podjetja Remont d.d., Matjaž Pavčič.

Župan Tomaž Žohar je povedal, da je izredno vesel, da se je izbira izvajalca zaključila transparentno in brez zapletov, za kar se je zahvalil tudi svoji ekipi, občinski upravi.  Za občino je to eden izmed najpomembnejših projektov, ne samo iz ekonomskega vidika, temveč tudi iz družbenega in socialnega. Z razširitvijo šole bomo otrokom zagotovili boljše pogoje za izobraževanje, štiri dodatne učilnice, za 1/3 bo razširjena obstoječa jedilnica. Izredna velika dodana vrednost v prizidku pa bodo tudi novi in samostojni prostori (3 učilnice) Glasbene šole Rista Savina Žalec, za poučevanje otrok. Z dvigalom, ki ga šola na novo pridobi, pa bomo naredili tudi korak bližje nazivu "Občina, prijazna invalidom". V občini Braslovče pričakujemo dodatna priseljevanja, poleg tega se vsako leto rodi več otrok, zato je nujno, da zagotovimo šoli tudi dodatne prostore. Verjame, da smo izbrali kompetentnega in zanesljivega izvajalca, ki bo projekt izvedel v rokih in v okviru pogodbene vrednosti. 

Direktor Matjaž Pavčič, se je v imenu izvajalca Remont d.d. zahvalil za izkazano zaupanje ter poudaril, da imajo strokovno in dobro ekipo, s katero bodo to zaupanje upravičili.

Ravnateljica OŠ Braslovče, Marija Arh, je izrazila hvaležnost ter veselje, da bo šola končno pridobila nekaj novih prostorov. V času gradnje se bodo potrudili, da bodo maksimalno potrpežljivi in prilagodljivi, da se bodo lahko dela nemoteno izvajala in čimprej končala. Z dobrim sodelovanjem z občino in izvajalcem bo to zagotovo uspelo s čim manjšim motenjem pouka.

Ravnatelj Glasbene šole, Gorazd Kozmus, se je ravno tako zahvalil in izrazil neizmerno veselje, da bodo pridobili svoje prostore za poučevanje glasbe. V Glasbeno šolo je iz občine Braslovče vpisanih kar 80 otrok, je pa bila do sedaj to edina občina v Spodnji Savinjski dolini, kjer nimajo svojih prostorov. 

Investicija zajema gradnjo prizidka, s katero bo javni zavod OŠ Braslovče pridobil 4 nove učilnice, dvigalo, garderobe, nekaj kabinetov in dodatne toaletne prostore, ena učilnica in dva kabineta pa bosta namenjena za Glasbeno šolo Risto Savin Žalec. V okviru projekta je predvidena še širitev jedilnice ter zunanja ureditev. V sklopu investicije bo izbrani izvajalec zgradil še dodatno parkirišče.
Gradnja je predvidena do konca leta 2020.

Oglejte si tudi