Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Društvo kmečkih žena Trnava-Gomilsko obeležilo 20-letnico delovanja

S čudovito prireditvijo so v petek, 18. novembra, v Domu krajanov Gomilsko, članice Društva kmečkih žena Trnava – Gomilsko počastile svoj 20 jubilej.

Prireditev z imenom »Pri kmetici doma«, ki je goste privabila, da so pokukali v kmečki dom, so pričele z zabavnim skečem, ki so ga odigrale Anka Trogar, Mateja Turk Žener in Mija Juhart. Za pravo kmečko hišo se je s predsednico društva, ki je v tej funkciji od samega začetka, go. Anko Trogar, pogovarjala moderatorka večera Jasmina Roter Jager. V njuno družbo sta povabili še župana Občine Braslovče Tomaža Žoharja, ki je poudaril pomen društva za lokalno okolje, kot tudi ohranjanje tradicije in kulinarične dediščine, pohvalil delo društva in jim zaželel uspešno delo še naprej. Predsednica društva in župan sta najzaslužnejšim članicam podelila tudi zahvale za aktivno in dobro delo. Vzdušje v kmečki hiši so s simpatičnim folklornim venčkom popestrili vnuki kmečkih žena pod mentorstvom Barbare Cijan, z dobro glasbo pa lokalna glasbenica Urška Tekavc ob spremljavi Žige Jamnika na pianinu. Proti zaključku prireditve so v zanimivi točki ob poeziji Milke Povše (Kmečki ženi), ki jo je recitirala moderatorka, članice društva prikazale vse vloge in poklice, ki jih ena sama kmetica mora opravljati na dnevni bazi. Uradni del pa se je zaključil s šaljivo točko, v kateri so dokazale, da so kmetice tudi poslovne ženske. Prireditev se je zaključila z druženjem in bogato pogostitvijo, ki so jo pripravile članice društva, v okviru le-te pa so pokazale tudi razna ročna dela.

Predsednica se je med pogovorom za kmečko mizo zahvalila vsem, ki so pomagali pri organizaciji  prireditve ter predvsem sponzorjem za podporo. Pozvala je tudi mlade, da se jim pridružijo v društvu, kjer se imajo vedno tudi lepo.

JASMINA ROTER JAGER

Oglejte si tudi