Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Začetek del na Braslovškem jezeru

Občina je v partnerstvu z ZIKŠT 3 jezera, vodilnim partnerjem v projektu, s podjetjem Titanic d. o. o. in s Turističnim društvom Braslovče na 2. javnem pozivu LAS Spodnje Savinjske doline (SSD) kandidirala s projektom Doživljaj narave na Braslovškem jezeru in se uvrstila med enajst projektov, ki se bodo v prihodnjih dveh letih sofinancirali iz sredstev LAS v okviru tematskega področja 2. – razvoj osnovnih storitev. Ocenjena vrednost projekta znaša 55.723,86 evrov, od tega v partnerstvu računamo na 39.972,91 evrov nepovratnih sredstev.

V okviru projekta bo območje celostno urejeno z izgradnjo in obnovo določene infrastrukture, z razvojem, izvedbo in promocijo programov za kakovostno preživljanje prostega časa ter z izvedbo izobraževalnih programov s poudarkom na vsebinah, ki promovirajo naravno in kulturno dediščino, skrb za okolje in aktivnosti v naravi.

Občina je konec meseca decembra, ko je bil znižan nivo vode v jezeru, začela z deli. Izbrani izvajalec podjetje Nivo eko d.o.o. bo v okviru projekta izvedel obnovo prelivnega objekta, na katerem bo izvedena razgledna ploščad, do katere bo vodil 15 m dolg in 3 m širok lesen pomol. Nekoliko krajši lesen pomol bo izveden tudi na nasprotni strani brežine, pri gostišču. Sanirala pa se bo tudi dotrajana brežina jezera. Skupna vrednost del po pogodbi z izvajalcem znaša 32.724,03 EUR z DDV.

Oglejte si tudi