Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Naslov državnih prvakov Polzelanom v dveh kategorijah

Na Slovenskem planinskem orientacijskem tekmovanju (SPOT), ki so ga pod okriljem Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije organizirala planinska društva lige Smrekovec, se je pomerilo 53 najboljših ekip iz vse Slovenije. Velik uspeh so dosegli tekmovalci iz planinskih društev Spodnje Savinjske doline. Po posameznih kategorijah so državni prvaki postali tekmovalci iz OŠ Petrovče (A) ter planinskih društev Poljčane (B, C in E) in Polzela (Č in F). Najuspešnejši dijaki, študentje in odrasli člani so se uvrstili na mednarodno tekmovanje v planinski orientaciji, ki bo jeseni v Bosni in Hercegovini.

Na območju občin Nazarje, Mozirje, Šoštanj in Velenje je 18. in 19. maja 2019 svoje orientacijsko in planinsko znanje pokazalo 230 tekmovalcev iz štirih področnih orientacijskih lig: Gorenjsko-Dolenjske, Podravske, Savinjske lige in lige Smrekovec.

Vrstni red: kategorija A: 1. OŠ Petrovče (PD Žalec), 2. PD Dobrovlje - Braslovče; B: 1. PD Poljčane, … 3. PD Žalec;  C: 1. PD Poljčane, … 3, PD Zabukovica;  Č: 1. PD Polzela;  E: 1. PD Poljčane, … 2. PD Zabukovica, 3. PD Dobrovlje - Braslovče;  F: 1. PD Polzela;  G1: 1. PD Tržič, 2. PD Polzela; kategorija G2: 1. PD Zabukovica itd.

Na sliki: V študentski kategoriji Č so naziv državnih prvakov ubranili Martin Rafael Gulin, Andrej Kronovšek, Žan Luka Šumečki in Simon Hudales iz PD Polzela, ki so bili z najvišjim številom točk tudi absolutni zmagovalci SPOT 2019. Naslova državnih prvakov so se veselili v PD Polzela  tudi v družinski kategoriji F, kjer je zmagala družina Jazbec, ki je imela letos v ekipi tudi najmlajšo tekmovalko, štirimesečno Lucijo, Tanjo in Matijo ter drugošolko Manco in četrtošolca Naceta.                                                                               

Tone Tavčer

Oglejte si tudi