Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Večer za dušo: tople zgodbe za mrzle zimske dni

V torek, 12. februarja 2019, je v Občinski knjižnici Prebold potekal literarno-glasbeni dogodek z naslovom »Večer za dušo«. Domačinka Bernardka Rošer je zbranim predstavila tako svojo pot prevajalke kot tudi nekaj svojih najljubših knjig.

Najprej je spregovorila o Umetnikovi poti avtorice Julije Cameron, ki poleg zakladnice lepih misli vsebuje povsem praktične napotke za bolj kakovostno življenje vsakega posameznika. S preprostimi orodji namreč lahko prelisičimo kritika v nas in si dovolimo dati duška kot umetnik – naj gre za pisanje, petje ali pa umetelno peko piškotov – ter tako zaživimo polnejše.

Knjigo Božično voščilo, prevedeno pred samo dvema mesecema, sta pomagali predstaviti prevajalkini sestri Helena in Marija Plavec, s katerima skupaj muzicira že od mladih nog. Tercet Kopinke je ob kitarski spremljavi v ilustracijo zgodbe knjige zapel skladbe: Rumeni metulj, Ko si sam in Misel, skladba Duša, pod katero se podpisuje brat Stane Plavec, pa je bila odrecitirana. Tako so si poslušalci lahko ustvarili predstavo o uslužni Leticiji, neomajnem Rihardu in prizadevni Rebi, ki poskrbi, da se s pomočjo dveh božičnih kartic v njihov kraj vrne čarobnost.

Zadnja od predstavljenih knjig je bila Slikarjeva pesem, katere zgodba se vrti okrog skladbe z naslovom Rožnkranc. Po prebranem besedilu in predstavitvi dogajanja skozi oči sodobnika smo v izvedbi terceta Kopinke prisluhnili še zadnji skladbi večera, Nič več tesnobe.

Besedilo: Bernardka Rošer
Fotografije: Ivan Lipičnik, Darko Naraglav

Oglejte si tudi